Zeekatten doen het weer in de Oosterschelde

COLIJNSPLAAT – Ze zijn al gespot door een aantal duikers en ook dit weekend geven ze weer een show: de parende Sepia’s. Het water in de Oosterschelde is op dit moment zo’n 12 graden en dus de ideale paringsplek voor de Sepia (ook wel ‘Zeekat’ genoemd). De tienarmige inktvissen trekken ieder jaar vanuit de Atlantische Oceaan en de Noordzee naar de Oosterschelde om hier te paren en eitjes te leggen.

Honderden duikers bezoeken rond deze tijd de Oosterschelde om naar het bijzondere paringstafereel te kijken. Na het afzetten van de eitjes verdwijnen de mannetjes; de vrouwtjes blijven achter en sterven. Na ongeveer acht weken komen de eitjes uit en daarna vertrekken de jonge sepia’s naar de Noordzee.

 

 

 

Lees ook:Duikers in de rij voor vrijende sepia’s
Lees ook:Een wondere wereld onder water
Lees ook:Zeekat legt eieren in zeeaquarium van Het Arsenaal!
Lees ook:Duikt Zeeland naar een wereldrecord?
Lees ook:Wereldrecord naar de haaien?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>