Gemeente bekent ‘diefstal’ zwerfkattenverblijf

VLISSINGEN – Verontwaardiging alom. Welke dierenhater kon het over z’n hart verkrijgen om het zwerfkattenverblijf van het Scheldeterrein te jatten. Al die zielige zwerfpoesjes in één klap weer dakloos. Wat blijkt nu… het was de gemeente Vlissingen die het zwerfkattenverblijf had weggetakeld.

De Zeeuwse media schonken volop aandacht aan de mysterieuze verdwijning. Maandag bekende de gemeente de ‘diefstal’.  Zaterdag was het namelijk straatsporten op het Scheldeterrein. En de kattenkeet bleek nogal wat rommel en ratten aan te trekken. En dus besloot de gemeente actie te ondernemen. Er is nog wel geprobeerd contact te krijgen met Marleen Drijgers, die de katten verzorgt. Maar dat is niet gelukt, laat een gemeentewoordvoerder weten. Volgens de gemeente gebruiken mensen het hok en de omgeving als vuilstort. Drijgers is uitgenodigd om op het stadhuis te komen praten over een oplossing.

Lees ook:Lieve dakloze katjes zijn gered!
Lees ook:Laffe diefstal verblijfshuis: Zwerfkatten weer dakloos!
Lees ook:Kattenziekte!
Lees ook:KattenActie voor noodlijdende zwerfkatten in Terneuzen!
Lees ook:Vlissingen dagje zonder Servicebus!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gemeente bekent ‘diefstal’ zwerfkattenverblijf

  1. Marleen Drijgers

    Ik ben helemaal niet uitgenodigd op het stadhuis om erover te praten!!!!!
    De gemeente Vlissingen heeft ook geen contact met mij opgenomen en zo moeilijk was dat niet. Met een gebroken enkel zit ik vanaf donderavond al thuis. Ik heb telefoon, email, website, brievenbus en ben via Google en het telefoonboek heel makkelijk te vinden. Maar van de gemeente heb ik helemaal niets gehoord! Wel heb ik zelf meermalen naar de gemeente gebeld en gemaild, maar geen antwoord gekregen!
    Dat het kattenverblijf rommel met zich zou meebrengen is nou wel het gekste wat ik ooit heb gehoord! De dieren werden dagelijks verzorgd en rommel veroorzaakten ze niet. Ik ruimde juist veel rommel op die mensen daar vlakbij neergooiden. Het Scheldeterrein is een ontmoetingsplek voor alcoholisten en daklozen die daar hun biertje drinken en maaltijd nuttigen. Om daar onschuldige schone zwerfpoesjes de schuld van te geven is beneden alle peil! Onno Bakker die van de gemeente opdracht had gekregen om het terrein op te leuken, vond het kattenhuis ontsierend en heeft het weg laten halen, vertelde hij mij vandaag. Het was er niet van gekomen om mij daarvan op de hoogte te brengen. De zwerfkatjes zijn nu hun huis en vertrouwde mandjes kwijt en lopen ontredderd in de parkeergarage. En dat terwijl Werkgroep Scheldekat de afgelopen 10 jaar meer dan 20.000 euro heeft uitgegeven aan het opvangen, laten castreren, chippen en herplaatsen van ruim 200 zwerfkatten in Vlissingen, zonder dat de gemeente daar 1 eurocent aan heeft bijgedragen. En nu worden de bejaarde gecastreerde zwerfkatjes gedupeerd en verkondigt de gemeente onzin. Dat katten ratten zouden aantrekken is domme praat van iemand die niet weet waar hij of zij het over heeft. Katten houden ratten juist op afstand. Ik wacht de uitnodiging van de gemeente af, maar heb die nog niet gehad.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>