Crisis lijkt voorbij voor Zeeuwse havens

BORSSELE – De Zeeuwse havens zijn terug van weggeweest. Hakte de crisis er flink in, de overslag van Zeeland Seaports is weer terug op het niveau van voor de wereldwijde economische malaise.

In het eerste half jaar van 2010 is bijna 16,5 miljoen ton via zee overgeslagen, ten opzichte van 13 miljoen ton in 2009. Dat is een stijging van 25 procent. De havens van Borsele, Terneuzen en Vlissingen preseteren weer net zo goed als het eerste half jaar van 2008. Het jaar waarin de Zeeuwse havens een recordoverslag boekten van ruim 33 miljoen ton.

De komende jaren wil Zeeland Seaports zijn positie verder uitbouwen door de ontwikkeling van grootschalige containerfaciliteiten in Vlissingen en het uitbouwen van de biogebaseerde industrie in Terneuzen. Dit moet leiden tot een groei van de zeeoverslag van 50 miljoen ton in 2020. Ook de binnenvaart zal van deze ontwikkeling meeprofiteren.

Lees ook:Zeeland Seaports vreest geen radioactief besmette Zeeuwse havenwerkers!
Lees ook:Goederenoverslag in Zeeuwse havens keldert
Lees ook:Bijna 6 miljoen voor project Buitenhaven!
Lees ook:Internationaal veiligheidscentrum Kanaalzone!
Lees ook:Provincies willen financiele weeffout voor Zeeland herstellen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Crisis lijkt voorbij voor Zeeuwse havens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>