Vreeteenden vernielen 10 hectare bloemkool

KOUDEKERKE – Vraatzuchtige smienten hebben in Koudekerke tien hectare aan bloemkoolplanten kaalgevreten. De vreeteenden hebben zo’n 95 procent van de planten op het perceel aangevreten tijdens hun trek naar het zuiden.

De vogels zijn verzot op de bladeren die de kool afdekken. Zonder deze bladeren kunnen de planten niet uitgroeien tot grote bloemkolen. De boer kan de schade wellicht vergoed krijgen via het Faunafonds.

Lees ook:Wethouder Hannie Kool weg om stoffige baan
Lees ook:Inbraak in horecapand Koudekerke!
Lees ook:Toch schade in winderig Zeeland!
Lees ook:Gefeliciteerd prinses Amalia!
Lees ook:Zomer tip (8): Ga eens bij de Zeeuwse boer kijken!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>