Goeree-Overflakkee hoort bij Zeeland

ZIERIKZEE – In Zeeland weten we het natuurlijk al veel langer. Op het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee spreken ze Zeeuwser dan Zeeuws. En als je het over de stugge Zeeuw hebt, moet je vooral eens een bezoekje brengen aan Goeree-Overflakkee. En ook geografisch valt het eigenlijk niet te ontkennen. Dat aanhangsel van Zuid-Holland past veel beter bij Zeeland.

Ook lijsttrekker Alex Hijgenaar van D66 Zeeland vindt dat het Zuid-Hollandse eiland maar eens bij Zeeland gevoegd moet worden. Die ‘annexatiegedachte’ staat zelfs te lezen in het verkiezingsprogramma van de democraten voor de komende Statenverkiezingen.
Volgens Hijgenaar is de structuur en de problematiek op het eiland vergelijkbaar met de Zeeuwse eilanden. Bovendien heeft samenvoeging voordelen op bijvoorbeeld het gebied van natuur en duurzame energie, stelt Hijgenaar. “In de promotie van wat ze noemen de ‘zilte zaligheden’ sta je veel sterker als je naast de Zeeuwse mossels en oesters ook de Stellendamse garnaal en platvis vertegenwoordigt”, laat hij de Provinciale Zeeuwse Courant optekenen.

Of aansluiting van Goeree-Overflakkee bij Zeeland zinvol is, is overigens maar de vraag. Want verschillende fracties in Den Haag, waaronder D66 zelf, pleiten ervoor de provincies af te schaffen en die te vervangen door een paar grote landsdelen. En zo zou het zo maar eens kunnen gebeuren dat Zeeland bij Zuid-Holland wordt gevoegd.

Lees ook:Poepincident D66 is stinkende publiciteitstunt
Lees ook:Tegenstanders hebben ****** aan D66
Lees ook:Carla Schönknecht op werkbezoek!
Lees ook:Herindeling Zeeland: Goeree erbij en Zeeuws-Vlaanderen weg!
Lees ook:Ministers naar Grevelingenmeer

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Goeree-Overflakkee hoort bij Zeeland

  1. Bastiaan Koster

    Dit lijkt mij een heel rationeel idee. Ik hoop dat het alsnog uitgevoerd wordt.

      /   Reply  / 
  2. Jana

    Uhm, als jullie willen dat wij bij jullie komen, zullen jullie eerst de naam goed moeten spellen. Goeree-Overflakkee dus.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>