Molendraaister Nel met pensioen


NIEUW- EN SINT JOOSLAND- Voor molenaar Nel van Leyen is de Nationale Molendag van zaterdag 14 mei extra bijzonder. Zij laat de wieken van haar molen ‘Buiten Verwachting’ in Nieuw- en Sint Joosland voor het laatst draaien. Na dertig jaar trouwe dienst gaat zij met pensioen. Nel vertelt met plezier over het molenaarsvak. Belangstellenden zijn op Nationale Molendag van harte welkom in de molen om naar haar uitleg te luisteren en vragen te stellen.

Tijdens Nationale Molendag draaien de wieken van de Middelburgse molens van twaalf tot vier uur. Alleen molen De Hoop is vanwege restauratie buiten gebruik. Sinds 1972 staat in het tweede weekend van mei een groot aantal van de molens open voor het publiek. De door De Hollandsche Molen en het Gilde van Vrijwillige Molenaars georganiseerde Molendag is inmiddels uitgegroeid tot hét jaarlijkse molenevenement. Op www.nationalemolendag.nl is meer informatie te vinden.

Er zijn meer mooie Zeeuwse molens:

Lees ook:Nationale molendag!
Lees ook:Nationale Molendag
Lees ook:Nationale Molendag Schouwen-Duiveland
Lees ook:Prinses Beatrix naar Molendag!
Lees ook:Molens open tijdens de Molendag Schouwen-Duiveland!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>