Kerncentrale Borssele niet veilig genoeg!


BORSSELE – De kerncentrale van Borssele is nog niet veilig genoeg! En kan op zeker vijftien punten verbeterd worden. Dat leert onderzoek opgesteld door de overkoepelende organisatie van kerncentrales in de wereld, de WANO.

In de kerncentrale is de stroomvoorziening erg kwetsbaar. De elektrische aansluitingen blijken helemaal niet bestand tegen overstromingen. Geen overbodige luxe, want de kerncentrale staat langs het water! En het is niet eens zeker of de noodpompen voor het koelwater werken in geval van een calamiteit. De World Association of Nuclear Operators (WANO) heeft de kerncentrales opdracht gegeven om de veiligheidsvoorzieningen te controleren. Dit vanwege de ramp met de kerncentrale in Fukushima. Die kerncentrale bleek niet bestand tegen de zware aardbeving waar Japan eerder dit jaar door werd getroffen. EPZ, is de exploitant van de kerncentrale bij Borssele en die voerde het onderzoek de afgelopen twee maanden zelf uit. Daarbij is de centrale gecontroleerd op bijvoorbeeld overstromingsveiligheid, aardbevingsbestendigheid, brandveiligheid en de noordstroomvoorziening.

Lees ook:Na falen in stresstest gaat kerncentrale Borssele dicht!
Lees ook:Stress-test voor kerncentrale in Borssele!
Lees ook:Japan syndroom? Hoe veilig is de kerncentrale van Borssele?
Lees ook:WOENSDAG DEMONSTRATIE: Comité Borssele ll Nee maakt misbruik van Japanse ellende!
Lees ook:Wat??? Dijk bij kerncentrale Borssele is te zwak!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>