Zeeuws afkickcentrum In de Vrijheid verdacht van misbruik PGB!


WEMELDINGE – Volgens cliënten maakt het christelijke afkickcentrum In de Vrijheid in Wemeldinge misbruik van geld van het Persoonsgebonden Budget (PGB).

Volgens hen incasseert directeur Remco Jorritsma -zelf een Haags oud-verslaafde- jaarlijks honderdduizenden euro’s aan PGB. De cliënten vinden dat dit geld verdwijnt, terwijl het voor zorg is bestemd. Bewoners die willen afkickken stellen dat ze onder druk zijn gezet om een blanco PGB-formulier te ondertekenen voor het zorgkantoor. Daarop vult Jorritsma later in wat de zorgt heeft gekost. Een ex-junk stelt dat Jorritsma hoge bedragen declareert voor zorg die nooit is verleend. Jorritsma stelt dat de cliënten geen benul hebben van wat de zorg in zijn afkickliniek kost. Bronnen stellen dat er amper begeleiding in Stichting in de vrijheid is.

Een project van In de Vrijheid in Belgie:

Lees ook:Meest besproken 2011 – 2e plaats!- Zeeuws afkickcentrum In de Vrijheid verdacht van misbruik PGB!
Lees ook:Zorgkantoor onderzoekt mogelijke misstanden afkickcentrum In de Vrijheid!
Lees ook:Christelijke afkickkliniek ‘In de vrijheid’ schuldig voor uitkomst fraudeonderzoek!
Lees ook:Meest besproken 2011 – 3e plaats! – Christelijke afkickkliniek ‘In de vrijheid’ schuldig voor uitkomst fraudeonderzoek!
Lees ook:Directeur afkickcentrum In de Vrijheid zoekt gerechtigheid!

36 Reacties // Reageer

36 thoughts on “Zeeuws afkickcentrum In de Vrijheid verdacht van misbruik PGB!

 1. Lianne

  Toevallig heb ik degene die waarschijnlijk uit de school heeft geklapt gesproken. Een coke junk die zelfs tijdens zijn verblijf in wemeldinge niet van de drank af kon blijven. Ik heb hem verteld dat, als hij het zo slecht heeft in de Stichting, hij gewoon terug moet gaan naar waar hij hoort: op straat vretend uit de vuilnisbakken. Schandalig dat nieuwsjagers deze aartsleugenaars geloven!!!!Want weet 1 ding: een verslaafde spreekt nooit de waarheid. Ze lullen zo’n verhaal om er zelf beter van te worden.

    /   Reply  / 
  1. ED

   Fijn om ook dit soort reacties te horen. Ik vind het verschrikkelijk dat de directeur van de Stichting zo veroordeeld wordt op internet. Er is niets bewezen en verslaafden worden geloofd. Ongelofelijk!

     /   Reply  / 
   1. ikke

    weet je jullie kunnen alleen mensen die verslaafd zijn afvallen ik ben al 25 j clean en neem het voor hun op wie geeft jullie het recht om zo over hun te spreken ik zou zeggen niets is bewezen totdat het uit gezocht is is hetzelfde met doping dus vallen jullie de verslaafden niet zo aan !!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
 2. Ikke

  Spreken jullie cristenen soms de waarheid ??
  Je moet niet iedereen over een kam scheren meissie of moet ik zeggen kind want jou comentaar is niet profesioneel !!! wijst er tog op dat jullie wel degelijk dingen doen !!
  Ik ben zelf ex gebruiker en al 25 jaar clean en was wel eerlijk over alles dus je moet niet zo dom lullen !!!!

    /   Reply  / 
 3. ikke

  Jullie christenen zeuren over duivel enzo en misbruiken kinderen dus jullie zijn zeker eerlijk laat me niet lachen !!!!!

    /   Reply  / 
  1. Gerrit Duerink

   durf je je gezicht niet te laten zien, zeg maar eerlijk hoe je heet ikke…

     /   Reply  / 
   1. ikke

    onnozele dwaze hulp verlener noem jij jezelf mens jij bent geen hulp verlener je hebt zelf aan dacht nodig sukkel
    kom maar een keer ergens af spreken dan laat ik jou me gezicht zien
    wat me opvalt hier is dat de zogenaamd hulp verleners zelf hulp nodig hebben hoe jullie mensen aan gaan zeker aan de drugs he simpele

      /   Reply  / 
    1. ikke

     Ik heet Gerrit Sukkel

       /   Reply  / 
   2. Peter

    Ook zo christelijke dwaas die niet begrijp wat recht en of krom is. Gij zult niet stelen.
    Op het moment dat het pgb geld niet gebruikt wordt voor de zorg van de persoon en dus naar andere doelen gaat (goed of niet goed) is dit fraude en wordt je strafrechtelijk vervolgd. Kort samengevat christelijk of niet..gewoon strafbaar dus. Dus ook deze directeur loopt het gevaar door stomme, domme en kromme activiteiten achter slot en grendel gezet te worden. Een duim voor de clienten die de eerlijkheid en oprechtheid van de pgb’s willen achterhalen. Kijk is naar de ouderen en of gehandicapten zorg, die worden gekort bij het leven. Deze zaak stinkt! Het antwoord van de directeur (ex-verslaafde) is veel zeggend, het zijn junkie van de straat die liegen en bedriegen. Met zo’n uitspraak over je eigen clienten zegt voldoende. Die man is niet geschikt voor zn funcie.
    gerrit, zet ff je goede bril op en weet een leeuw zit ook vaak in schaapskleren.

      /   Reply  / 
    1. ikke

     Prima reaktie Peter!!!!
     gy zult niet stelen en onder tussen hun zakken vullen en de verslaafde ongeloof waardig maken lekker makkelijk hun in een slecht dag licht te plaatsen en zodoende ergens onder uit te komen Gerrit gy zult niet stelen maar ook niet (ver) oordelen)

       /   Reply  / 
     1. Koos

      He kerel jij veroordeeld toch ook!!!! Dus naar mijn mening ben je net zo, geen haar beter!

        /  
     2. Ikke

      hij praatjes maker je bent zeker ook cristen ga schapen melken man SUKKEL!!!!!!!

        /  
 4. Gerrit Duerink

  Het jammere van het geheel is dat het zorgkantoor in Goes niet heeft onderzocht wat de effectiviteit van de opvang van In de Vrijheid is. Hoeveel clienten komen werkelijk uit hun verslaving en hoe weegt dit op tegen instellingen als Emergis en andere professionele instellingen…

  Ik ben zelf professioneel hulpverlener en heb enkele jaren naast Remko en Evelina mogen staan om hen te helpen deze verslavingsopvang op te bouwen.

  Ik kan vanuit ervaring zeggen dat het slagingspercentage vele malen groter is bij In de Vrijheid als bij professionele instellingen.

  Ik roep hierbij op om een ieder die geholpen is door In de Vrijheid op te staan en niet te zwijgen over hoe dit werk je heeft geholpen…

  De junk kost de staat tussen de 2 en 3 ton per jaar op straat, dan wordt een jaar opvang in een intensieve residentiele setting toch wel erg goedkoop of niet….

  In de Vrijheid heeft zijn plek bewezen in de opvang !!!

    /   Reply  / 
 5. Peter

  Het is triest triest triest! Hoe durven jullie de ex-verslaafden zo af te vallen! Doet de directeur ook, terwijl die zelf een ex-junkie is! Zijn eigen clieten noemt hij leugenaars en bedriegers….hoe moeten we hem noemen?? Het zijn ook verslaafden die aan hun probleem werken of gewerkt hebben (dus geloofwaardige)Hij speeld vieze spelletjes met een psychiater die uit zn ambt is gezet voor het oplichten van de pgb’s! Onder het mom van christendom haald hij op een vieze manier geld binnen en besteed het niet aan de zorg! Schaam je als je zijn werkwijze oke vind. Niet genoeg personeel om maar wat te noemen. Die remko moeten ze tot op de bodem onder de loep nemen met zn fiancieele gebeuren. Waarschijnlijk is die directeur zelf verslaafd aan geld.
  Er moet respect zijn voor de verslaafden die aan de bel getrokken hebben en zien dat geld wat voor hun gestord word niet aan hun besteed word. Weten jullie hoeveel geld hierin om gaat??
  De FIOD zal hier wel werk van maken en die man op zn vingers tikken en srafrechtelijk vervolgd worden!! Remko moet zich schamen en bidden voor vergeving!!

    /   Reply  / 
  1. IKKE

   Prima tekst Peter die hulp verleners denken dat ze iedereen kunnen naaien !!!!!!!!!!
   En dan onder het mom van christenen ja ja ik zie aan de kerk dat ze het altyd goed deden vooral met jonge kinderen daarvoor lopen nu rechtzaken tegen hun maar goed ik zie wel hoe het loopt ik wind me alleen op dat er zo genaamde hulp verleners zijn die de mensen die verslaafd zijn naar beneden proberen te halen terwijl ze aan hun verdienen
   en ik word boos dat dat de zo genaamde hulp verleners zijn die hebben zelf hulp nodig doordat ze hun clienten proberen af te vallen
   ik ben zelf verslaafd geweest en 25 j clean maar ik neem het op voor mensen die zwakker staan in de maatschappij en niet zo mondig zijn en geen computer hebben om zich te verdedigen

     /   Reply  / 
   1. Kees

    Wat heeft dit onderwerp met kleine kinderen te maken, doe normaal man!
    En leuk ik weet wie je bent en ook die geweldige peter :)

      /   Reply  / 
    1. Ikke

     Stelletje onnozele Sukkels ik zeg hier niets meer Sukkelssss

       /   Reply  / 
 6. Peter

  Halellujia prijs de Heer maar als het om geld gaat even niet meer.

    /   Reply  / 
 7. Peter

  Die stichting moet overgenomen worden door eerlijke christenen en die Remko vervolgen. Ik geloof in de waarheid van dit stuk! Laat hem maar het tegendeel bewijzen.

    /   Reply  / 
  1. Koos

   Sorry we leven niet in Amerika!

     /   Reply  / 
 8. Peter

  Blanco pgb formulieren?? En dan zeggen dat het aan de verslaafden licht hahaha. Domme directeur zeg..dacht tie dat er nooit iemand aan de bel zou trekken? Vieze spelletje word er in die stichting gespeeld

    /   Reply  / 
 9. Peter

  Ik als ex-client van In de Vrijheid ben het er mee eens dat ik er goed ben geholpen. Dit alles is te danken aan de vrijwilligers.
  Maar ik moet erkennen dat het een sobere bedoeling is en er geen geld in de clienten word geinversteerd. Ik heb al die tijd al gedacht en te weten dat remko met geld niet helemaal eerlijk is.
  De vrijwilligers kosten remko helemaal niets en verichten daar de zorg. Waar gaat al dat geld naar toe want het eten was zeer beperkt, en de faciliteiten waren diep en diep triest. Het geld voor de PGB is niet bedoelt voor evangelisatie en roemenie maar voor de client Zelf. Ook ik voelde me genaait maar goed, en ik betaalde zelf ook nog 600 euro per maand aan de Stichting naast de PGB. Na 6 maanden ben ik er weg vertrokken (7 jaar geleden) en het gaat nog steeds goed met me. Heb via een GGZ instelling verder laten behandelen en dat werkte goed. Eerlijkheid zal recht spreken in deze.

    /   Reply  / 
  1. hulshof

   peter jij ben die visser zeker

     /   Reply  / 
 10. rob

  nou wat ik weet dat de behandeling en ete en drinke naar wens is.het is een hulp instantie,ik ben ni zo handig met de computer,maar ik zelf ben daar 3jaar geweest maar nog steeds ni op de rails ,kan ik moeilijk gaan zeggen of hun de schuld gaan geven,dus zo slecht en erg is het ook weer niet/

    /   Reply  / 
 11. rob

  ik heb ook 600 euro betaald of moete betalen per mnd nu inmiddels in behandelijn bij een andere instantie ik kon ook terug maar moest mijn huis eerst afzeggen en dat wil ik ni wat pgb betreft niks van gemerkt

    /   Reply  / 
 12. Haagsche Bernard

  Remco’s inzet heeft veel mensen geholpen, dat is hoe dan ook een feit. Hij heeft zijn best gedaan om een goed mens te zijn en veel van zijn persoonlijke leven opgegeven voor anderen, dat kun je niet van iedereen zeggen. Zijn inzet (en die van zijn vrouw) hebben veel levens gered …wel iets om (hoe dan ook) over na te denken.

    /   Reply  / 
 13. rob

  Amen

    /   Reply  / 
 14. wil onbekent blijven

  maar ik zit met 1 probleem door een aanrijding in roemenie kan ik nu mijn rechter been en arm ni normaal meer gebruiken als inzitende ben je verzekert daarover hoor je niks,alleen je moet leren dragen of heb ik teveel gezegt auto was totelos gered door God,

    /   Reply  / 
 15. wil onbekent blijven

  is al bijna twee jaar terug ,ik vind hoord vergoed te worden daarvoor ben je toch verzekerd

    /   Reply  / 
 16. blubber Christen

  Het probleem zit hem in de financiering. Als overhead kosten zoals gebouw,electra,personeelskosten van te voren worden vastgelegd en vergoed dan gaat er nooit teveel geld naar een instelling. Doordat er in de loop der jaren steeds minder reguliere gelden beschikbaar komen moet er dus op andere wijze alles gefinancierd worden. De meeste stichtingen in Nederland christelijk of niet moeten met steeds minder personeel proberen om zorg te bieden om toch weer een nieuw leven op te bouwen.
  De scheidslijn tussen noodzaak of misbruik van gelden zijn daardoor dicht bij elkaar komen te liggen. In tijden van bezuinigen is een onderzoek al bij voorbaat negatief voor een organisatie, terwijl normaal gesproken voor de transparantie een onderzoek juist geweldig kan zijn omdat daardoor aangetoond kan worden dat de middelen met de juiste bedoelingen worden gebruikt.
  Ik ken st.de vrijheid alleen van verhalen. Zowel cliënten die daar hun leven weer op de rit hebben gekregen als cliënten die afgehaakt hebben. Waar de ene een benadering als prettig ervaar was de ander er juist over gefrustreerd. Zoals het vaak gaat negatieve berichten worden beter onthouden dan positieve.

    /   Reply  / 
 17. Kees

  Helemal waar!

    /   Reply  / 
 18. Joeri van velzen

  Nou ik vind dat de stichting veel goeds in mijn leven heeft gedaan.
  De stichting heeft mijn leven verbeterd/gered en ik ben blij met alles wat ze voor me betekend hebben.

    /   Reply  / 
 19. JvdB

  in het verleden ooit zelf gewerkt met PGB’s, na 2 maanden mee gestopt, teveel rompslomp en te fraudegevoelig was mijn conclusie. Nu vijf jaar later, zien we de werkelijkheid, daarmee overigens niet oordelend over de cliënten die gebruik maken van een PGB. ik ben blij dat ik werk in een instelling waar zorg betaalt wordt vanuit de zorgverzekering en klein deel AWBZ.
  voor zover ik een mening kan hebben over in de Vrijheid. Verschillende cliënten er gebracht. Het plaatsen van cliënten is een stuk eenvoudiger dan de reguliere zorg, daarmee houdt het positieve dan ook op. Na 4 cliënten gestopt om cliënten er naar toe te verwijzen of te brengen. Ronduit negatief vond ik de houding van toenmalige stafleden ten aanzien van proffessionele begeleiding, opleidingsniveau was bedroevend laag, slechte huisvesting en stafleden die recent waren afgekickt en nu daar vrijwillig werkten en MBO opleiding volgden. De claim op bekering en dopen deden me griezelen. Toen al verhalen van inwonende cliënten over de slechte huisvesting/hygiëne/eten, etc. maar ach het zijn de verhalen van junkies en die geloven we niet Toch?! of er plek is voor christelijke verslavingszorg? Jazeker, kijk naar de Hoop of Terwille, hebben hun zaakjes goed op orde en dat wens ik de Vrijheid en anderen ook toe; Breng je zooitje op orde, zowel bestuurlijk/organisatorisch als wel op de werkvloer, en stop er anders mee. Eigenlijk moeten we ons als Christenen diep schamen, alleen al voor het feit dat een stichting als in de Vrijheid niet zou kunnen bestaan zonder subsidies of zorggelden, als kerken/diaconieën een dergelijk initiatief nu een zouden gaan dragen? Zou echt een verschil kunnen maken, jammer genoeg teveel verdeeldheid

    /   Reply  / 
 20. tukker rene

  weet je mensen al dat gezever en dat gezwets hiero veel mensen zijn door goed door het programma gekomen waaronder ik zelf ik heb het goed gehad in de stichting en ik ben zeer goed te spreken over het programma het heeft me gemaakt wie ik nu ben ik denk ik samen met god en de mensen van de vrijheid het goede pad heb bewandeld gij zult niet oordelen staat er geschreven toch nou zeik dan ook niet over andermans

    /   Reply  / 
 21. tukker rene

  fouten begin bij je zelf gr uit waarde

    /   Reply  / 
 22. Peter Van Breemen

  Nou Nou Mensen het is weer rustig hier waar zijn alle mensen met hun uitingen….
  Het is fijn te weten dat Stichting in de Vrijheid van alle Fraude is Vrij gesproken!!!!!!!!!!!!!
  IK wil iedereen bedanken die de Stichting hebben gesteund in deze tijd van verdrukking.
  Alleen Jammer dat er zoveel gezwets de wereld in is geholpen rond Remko Joritsma.

  In Noord Holland hebben ze een gezegde.

  De stront ken wel uit de koe maar er niet meer terug in !!!!!

  Mensen zegen

  Peter van Breemen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>