Van fraude beschuldigde directeur afkickcentrum ‘In de Vrijheid’ reageert!


WEMELDINGE – Het heeft een paar dagen geduurd, maar zaterdag heeft directeur Remco Jorritsma van afkickcentrum Stichting ‘In de Vrijheid’ in Wemeldinge gereageerd op berichten dat hij zou frauderen met PGB-geld. Bronnen spreken over honderdduizenden euro’s die hij voor andere doelen dan de afkickende verslaafden zou gebruiken!

“Sinds 1984 zijn Evalina (Remco’s vrouw, red) en ik fulltime in de verslavingszorg actief. 50 uur per week. 20 jaar lang zonder subsidies. Pro Deo.”

“In 1991 richtten wij Stichting In de Vrijheid op om het werk te institutioneren. In 2005 kwam de abwz erkenning en de pgb inkomsten en dus personeel. We hebben een normaal inkomen, een huurhuis en eind van de maand staan wij rood, zoals de meeste Nederlanders…”

In 2009 leed de stichting verlies en 2010 was financieel rampzalig vanwege de pgb stop door Ab Klink. De stichting leed ook dat jaar verlies en moest mensen ontslaan. Toch zijn wij doorgegaan gasten op te nemen in het programma. Ook moesten er veel faciliteiten vernieuwd worden, zoals de cv ketels en brandveiligheidszaken. In 2011 gaat het financieel weer beter. Alle pgb gelden worden verantwoord en door het Zorgkantoor gecontroleerd. De jaarrekeningen geven voldoende inzicht. In communicatie met het Zorgkantoor en inspectie zal één en ander duidelijk worden.”

“Het betonproject in Roemenië is geen goedkoop begeleidingsproject, maar therapeutisch zeer verantwoord. De ontmoeting met bittere armoede kan verslaafden de ogen openen voor hun eigen klachten mentaliteit, ook wordt het gevoel, referentiekader en relativeringsvermogen vergroot. Tevens staan ze een keer aan de kant van de hulpverlener en door anderen te helpen ervaren hoeveel voldoening dit geeft. Dit alles kan een mentaliteitsverandering te weeg brengen. Vele ex-gasten getuigen van de enorme positieve impact van dit project in hun leven. Het is voor de gasten in de opvang niet verplicht om eraan deel te nemen. Sterker: Elke gast kan elk moment uit het programma stappen. Het is geheel op eigen motivatie om de zorg te ontvangen.”

“Een journalist zei tegen mij: ‘Het is een kwetsbare groep…’ Dat is nu juist de verkeerde kijk en zieligheidsfilosofie waar geen enkele verslaafde mee geholpen is. Je bent zielig! Er zijn uiteraard achtergronden die een rol spelen, maar over het algemeen hebben we het over daders en niet over slachtoffers.”

“De begeleiding vergt veel inzet. Uit een roekeloze verslaafde van de straat, die eerst afkickt en begeleiding krijgt en deze aanpakt om weer positief in de samenleving te gaan staan, kan een heel mooi mens tevoorschijn komen.”

Jorritsma benadrukt: “Evangelisatie activiteiten worden betaald van donaties en niet van pgb’s”

“Enkele ex-gasten, die nota bene clean werden door ons programma, verklaren het programma onder de maat! Ik denk dan: Was dan uit het programma gestapt. Even goede vrienden…”

“Nog steeds mogen wij een verloren zoon gezond bij zijn ouders terugbrengen. Dat is ons loon, altijd geweest en dat zal het altijd zijn. Veel ex-gasten zijn heel goed bezig en soms zelfs uitmuntend.”

“Nogmaals, dit werk is keihard, maar ook heel mooi, het kostte ons alles en ja wij zijn maar mensen en maken fouten, maar deze aanval is zeer buitenproportioneel en pijnlijk.”

“Evelina en ik kiezen voor vergeving van hen, want de hoop dat het hen goed gaat is sterker dan het verwijt. Zij hebben waarschijnlijk niet voorzien dat de pers het één en ander zo zou opblazen. En uiteindelijk, het zijn maar ex-verslaafden, net als wij”, besluit Joritsma.

Een project van In de Vrijheid in Belgie:

Lees ook:Directeur afkickcentrum In de Vrijheid zoekt gerechtigheid!
Lees ook:Zeeuws afkickcentrum In de Vrijheid verdacht van misbruik PGB!
Lees ook:Meest besproken 2011 – 2e plaats!- Zeeuws afkickcentrum In de Vrijheid verdacht van misbruik PGB!
Lees ook:Verklaring Vlissingen na terreuraanslag in Parijs!
Lees ook:Bevrijdingsfestival Vlissingen!

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Van fraude beschuldigde directeur afkickcentrum ‘In de Vrijheid’ reageert!

 1. Sian Henderickx

  We steunen jullie. Gods zegen. Leve de stichting in de vrijheid !!! Amin amin amin brother
  Amen

    /   Reply  / 
 2. Albert Marinus

  STICHTING persoonlijkheid word IN het geloof ontbonden tot broeder-/zusterschap, financieel net zo lang totdat er een algehelere gebonden budgetering overblijft á DE Bijbelse wet ” het tiende deel ” om bijvoorbeeld al de verschillende maandelijkse kleinboek-BTW-tarieven qua materialisme te kunnen voldoen. Verspreid over het jaarlijkse grootboek alvorens de belastingteruggave. Geen VRIJHEID kan vooroordelen danwel schuld bewijzen dat hierdoor fraudieuze declareringen ontstaan, oftewel PGB een wetenschappelijke afkorting is, géén geloof. Amen..

    /   Reply  / 
 3. Paris Alakus

  Vijf minuten terug had ik over de beproeving van de verantwoordelijken over Godswerk daar in Wemeldinge.
  De beschuldigingen zijn laf en onder de gordel toch ik als ex-patient van de verslavingszorg voel ik me verplicht om de waarheid te openbaren, zoals ik zei dit is geen toeval dat ik reageer…
  Paar jaar terug werd al roddels als een wet of een artikel onder de verslaafde jongens besproken van rechten die we zouden moeten krijgen. Ik heb destijds met de staf erover gehad en ik was destijds tot een vergelijken gestuit die mij enorm aansprak en dat was de gebeurtenis uit het oude testament. God eiste van het Joodsvolk dat er geen afgodsbeelden in hun tenten zouden zijn. Toch gebeurde dat een van de huizen wel een kleine afgodsbeeld had en vervolgens was Godsplan ermee besmet was, dat kostte het volk wel en ander! Tenminste zo herinner ik me en ik vertelde dit verhaal aan een broeder….want een van de afdelings directeur was terug gevallen in gokverslaving, omdat hij met zijn gezin in het comlex woonde zagen we regelmatig hem s`nachts stiekem weg rijden naar het casino. Ik wist op dat moment dat Godshuis via hem vervuild was en daardoor de kwade machten door de kier van de deur naar binnen konden komen. Voordat ik aan de bel trok gingen wij voor onze gokverslaafde broeder te bidden in de hoop door hem gelegde stenen in het Godskoninkrijk niet verloren zouden gaan. Ik heb hem dit gezegd: Kerel zijn we broeders? Dan wil ik je zeggen dat ik jou werk hier enorm veel bewonder want weet jij wel hoevel stenen jij Godskoningrijk bijdraagt? Ik benijd jou en ik bid voor jou en voor jouw gezin, weet jij het verhaal van de kleine afgodsbeeld in een van de tenten van de Joden die destijd in woestijn waren? Wil jij dat aub lezen als je tijd voor hebt?
  De wortel van de beschuldigingen liggen volgens mij daar en het verbaasde mij niet dat Remco nu aangevallen wordt, want wat je zaait dat oogstje, alleen in ons geval zijn wij nooit alleen in onze beproevingen als God met ons is wie zal tegen ons zijn. Niemand dan ook niemand zal ons scheiden van het liefde die Jezus Christus ons beloofd heeft. Fijne mensen laat je niet weer houden door de mensen die ontwetend zijn, ze zijn net een schip dat misschien doelloos ronddobberd maar ze hoeven niet te zinken!

    /   Reply  / 
 4. Albert Marinus

  … al heeft een verslaving zelf nooit met schuld te maken. Dat is het afkicken tijdens, door een ander met het vooroordeel van terugvallen beoordeeld. Beste Paris Alakus,

    /   Reply  / 
 5. Johan Lolkema

  Ik heb in de periode van 2003-2004 in de stichting gezeten,en ik moet zeggen dat het een geweldige tijd is geweest,als ik daar niet had gezeten had ik misschien wel niet meer geleefd,toen ik hulp nodig had om opgenomen te worden was er nergens plaats,maar toen we uitkwamen in stichting in de vrijheid was de eerste reactie van Remco ja hoor kom maar!als die ex gasten vonden dat het daar niet pluis was waarom zijn ze dan toch gebleven zij weten half niet hoeveel de zorg zou kosten,ik zelf woon nu ook in een zorginstelling de kosten rijzen de pan uit.
  ik heb in die tijd een BijBelschool mogen volgen die niet goedkoop was die betaald werd door giften om dit toch mogelijk te maken ik heb ontzettend veel geleerd toen ik in de opvang zat en nog steeds helemaal CLEAN ik wil jullie een voorbeeld geven dat de stichting zich niet verreikt als iemand binnenkomt krijgt hij eten een kamer kleding etc het gebeurt regelmatig dat wanneer iemand weer aangesterkt is er weer vandoor gaat deze kosten zijn dan een verliespost meestal komen ze dan wel of niet weer terug maar de kosten zijn dan toch al gemaakt momenteel is de pers aan het zoeken wie ze onderuit kunnen halen dit is totale onrecht als de stichting echt bewust had willen verreiken dan hadden ze echt niet 20 jaar ingezet om verslaafden te gaan helpen van s`morgens vroeg tot `s avonds laat alle problemen aan te horen en op te lossen ik vind persoonlijk Stichting In De Vrijheid een geweldige plek waar mensen hun waarde in het leven terug krijgen media blijf af van deze stichting zoek het ergens bij grote bedrijven en kom met eerlijkheid de kranten zitten al vol met leugens.
  STAY CLEAN STAY IN THE WINNING TEAM

  EX Gast 2003-2004.

    /   Reply  / 
 6. Gea Rosier

  We kunnen er van op aan dat de duivel niet stilzit,maar als een brullende leeuw tekeer gaat,en vooral tegen hen die in de frontlinie
  zitten.Als hij die kan pakken heeft ie alles.
  De religieuzen (buitenkant)hebben van de duivel niets te vrezen,maar zij die tot levend geloof komen,houdt hij goed in de gaten om toe te kunnen slaan.Maar wij staan aan de winnende kant met Jezus.
  Remco ooit(jaren terug) zette je een stukje in het blad van jullie over 2 wolven,wie v.d.2 er wint
  dat heb ik altijd bewaard,en vanmorgen op facebook gezet.
  Daar kun je als christen erg veel van leren.Mag de Heer jullie in je mooie werk zegenen ,met allen die er bij horen.

    /   Reply  / 
 7. Ad H.

  Een grote maffiazooi

    /   Reply  / 
 8. Albert Marinus

  Allen die menen te horen dat lichaam contact geest in één begrip gezien word fantaseren liefdes pauzezonden hun materialisme spiritueel, steeds sneller gezwegen werkelijk. Maar geloof dat wat zichzelf niet gemaakt heeft zichzelf niet kapot maakt, schuldig bovenstaande journalistiek is dus niemand.

    /   Reply  / 
 9. Erno

  Ik heb hier drie jaar gezeten en ik weet bijna zeker dat hier niets van waar is of kan zijn alles ging altijd in goed overleg en met duidelijke afspraken

  groeten Erno

    /   Reply  / 
 10. Cannaclopedia

  De miserie rond verslaving is het rechtstreekse gevolg van het verbod. Wie op die miserie parasiteert met geleuter over Jezus en God, is een zieke geest. De desinformatie die door dit stel wordt rondgestrooid is contraproductief en walgelijk. Stop it!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>