Op de fiets langs het Zeeuwse gewas!


TERNEUZEN – Ook dit jaar is het weer genieten van prachtige Zeeuwse velden vol kleurrijke landbouwgewassen. Alles wat groeit en bloeit kan nog tot en met september per fiets doorkruist worden op een heel bijzondere manier.

GPS wijst de weg

De routes zijn uitgezet aan de hand van het fietsknooppuntensysteem (FIKS) en daarmee makkelijk bereikbaar vanuit meerdere kernen. Liefhebbers kunnen net als voorgaande jaren gebruik maken van een GPS-apparaat (Global Positioning System), dat via tussendoorweggetjes en door mooie stukken natuur de weg wijst. De eerste route is uitgezet in de omgeving van Biervliet, Hoek en Philippine. De tweede route bevindt zich bij Zaamslag, Hengstdijk en Terneuzen en de derde route is in de omgeving van Axel, Koewacht, Zuiddorpe en Westdorpe.

Informatieborden

Langs de routes zijn borden geplaatst die de groeicyclus, verschijningsvorm en toepassing van de gewassen laten zien. Denk bijvoorbeeld aan vlas, gerst, maïs, uien, bruine bonen en suikerbieten. Een leuke en actieve manier om het polderlandschap van Zeeuws-Vlaanderen te ontdekken!

Fietsers kunnen het fotoboek ‘Zeeuws-Vlaanderen uitgelicht’ winnen door het maken van de mooiste foto tijdens het fietsen van één van de gewassenroutes.

Gratis route

Bij de VVV-kantoren en VVV-folderposten zijn gratis flyers verkrijgbaar met daarop de beschrijving van de verschillende gewassenroutes. De GPS-apparaten zijn verkrijgbaar bij de volgende uitgiftepunten: Minicamping ’t Sluisje (Hoek), De Baeckermat (Westdorpe), Minicamping De Stropielekker (Zaamslag), en de VVV/ANWB in Terneuzen. Het GPS-apparaat kan door middel van een handige fietssteun aan het stuur bevestigd worden. Het is raadzaam om vooraf telefonisch contact op te nemen met het desbetreffende uitgiftepunt om een GPS-apparaat te reserveren.

Lees ook:Met succes bedrijf starten in Zeeuws-Vlaanderen!
Lees ook:Inspiratiekaart ‘De Groene Kanaalzone’ gratis verkrijgbaar!
Lees ook:“Terneuzen staat in brand!”
Lees ook:Sportgala Zeeuws-Vlaanderen!
Lees ook:Veilig naar school in Hulst!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>