Zeeuws Museum (bijna) 50 jaar…


MIDDELBURG – In oktober viert het Zeeuws Museum in Middelburg het 50-jarig jubileum.

Het grijpt deze feestelijke gelegenheid aan om een reeks bijzondere projecten, tentoonstellingen en activiteiten te houden.

Programma

•Verzameld Werk (Section Folklorique)
Tentoonstelling 15 oktober 2011 – 15 april 2012
Vertrekpunt voor deze tentoonstelling is het feit dat de Belgische beeldend kunstenaar Marcel Broodthaers (1924 – 1976) het Zeeuws Museum inlijfde als afdeling van zijn fameuze museum Musée d’art Moderne, Departement des Aigles. Deelnemende kunstenaars zijn James Beckett (ZA), Mariana Castillo Deball (MEX) en Frank Koolen (NL)
•Underground
Tentoonstelling 15 oktober 2011 – 15 april 2012
Eigenzinnige presentatie over archeologie en schatgraverij vormgegeven door de Stone Twins.
•De Ouderwetse Kamer
Tentoonstelling 15 oktober 2011 – 26 februari 2012
Met behulp van Augmented Reality technieken wordt een hedendaagse reconstructie van een stijlkamer gepresenteerd zoals die tot eind jaren ‘60 was te zien in het Zeeuws Museum. In een interactieve installatie brengt de bezoeker de kamer tot leven.
•Eilanden
Social Cinema project en website 12 september 2011 – september 2012
Vanaf 12 september wordt een grootschalige oproep aan de inwoners en bezoekers van Zeeland gedaan om een filmpje te maken met het antwoord op de vraag ‘Wat wil jij bewaren?’ De filmpjes kunnen worden ge-upload op een speciale site. Aansluitend gaan een aantal filmers, documentairemakers en kunstenaars aan de slag om met het materiaal een viertal nieuwe films te maken. Doel van het project is om (nieuw)cultureel erfgoed te verzamelen en te produceren.

Lees ook:Vleeshal open tijdens Nacht van de Nacht!
Lees ook:Het Zeeuws Museum krijgt eretitel Museum van de Maand!
Lees ook:Oktober is de maand van de geschiedenis!
Lees ook:Een eigenzinnig museum
Lees ook:Zeeuws Museum genomineerd voor BankGiro Loterij Museumprijs!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>