Wit en bruin water vanuit Haamstede…


HAAMSTEDE – Op Schouwen-Duiveland komt wit en bruin water uit de kraan. Deoorzaak is een teveel aan zuurstof in het water. Doordat er iets misging bij een schakeling in de waterzuiveringsinstallatie in Haamstede.

Volgens waterbedrijf Evides kan het water gedronken worden. Het vele zuurstof veroorzaakt eventueel de witte kleur. Omdat Evides de leidingen ontlucht, kunnen kleine ijzerdeeltjes loskomen, dat vervolgens een bruine kleur kan geven.

Lees ook:Bruin drinkwater in Midden-Zeeland!
Lees ook:Ook Nieuwjaarsreceptie in Schouwen-Duiveland
Lees ook:Lintje voor brandweermannen!
Lees ook:Crash-opa moet rijbewijs inleveren
Lees ook:Vermist: Vrouw (19) uit Schouwen-Duiveland!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>