Middelburg blij met nieuw hotel aan Veerse Meer!


MIDDELBURG – In 2012 gaat de eerste spade de grond in voor de bouw van een nieuw hotel aan het Veerse Meer. Het gaat om de locatie Oranjeplaat bij Arnemuiden. Green Development B.V. en Bogorprojectontwikkeling B.V. hebben een plan ontwikkeld op de locatie van het voormalige badhotel ‘Veerse Meer’ voor de bouw van 40 appartementen, 18 grondgebonden woningen met ligplaats en een hotel met 50 kamers. Om de bouw van hotel, recreatieappartementen en woningen mogelijk te maken, sluiten de projectontwikkelaars en de gemeente Middelburg een zogenaamde anterieure overeenkomst. De overeenkomst wordt op 15 september getekend. De gemeenteraad beslist 19 september over het nieuwe bestemmingsplan.

In de overeenkomst worden de afspraken tussen de gemeente en de projectontwikkelaars vastgelegd. Zo zorgt de projectontwikkelaar er bijvoorbeeld voor dat er bos gecompenseerd wordt in de directe omgeving van het hotel. Ook ligt de afspraak dat het strandje bij Oranjeplaat openbaar blijft, in de overeenkomst vast.

“De gemeente is blij met het feit dat er eindelijk wat gaat gebeuren op de plek van het al zo lang leegstaande badhotel. Op deze prachtige plek hoort een prachtige ambiance met passende voorzieningen waar toeristen, maar ook onze eigen inwoners van kunnen genieten”, aldus wethouder Chris Simons, die namens de gemeente Middelburg de overeenkomst gaat tekenen.

Lees ook:Nieuwbouw Hulst
Lees ook:Japanse kruiskwallen in Veerse Meer
Lees ook:Grote brand voormalig hotel Arnemuiden!
Lees ook:Japanse kruiskwallen verdwenen
Lees ook:Extra controles in Veerse Meergebied

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>