Lostrekken vastgelopen schip Westerschelde start zaterdagmiddag!


BATH – Een vrachtschip dat auto’s vervoert met een lengte van 209 meter is in de nacht van vrijdag op zaterdag vastgelopen in de Westerschelde bij het Nauw van Bath. Vanmiddag, bij hoog water, wordt geprobeerd het schip los te trekken. Dan zal het scheepvaartverkeer voor grote schepen tijdelijk worden stilgelegd, meldt Rijkswaterstaat. Het schip was vrijdag vertrokken uit Antwerpen en onderweg naar Dakar.

Er lopen vaker schepen vast in het Nauw van Bath. In 2003 strandde er een containerschip met 140 ton gevaarlijke stoffen. In 2008 zorgde vervolgens een containerschip van 203 meter voor een stremming.

Lees ook:Autoschip Westerschelde vlotgetrokken!
Lees ook:Vrachtschip loopt vast in Nauw van Bath
Lees ook:Containerschip vastgelopen
Lees ook:Weer schip vast in Nauw van Bath!
Lees ook:Schepen knallen tegen elkaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>