Wie wordt de eerste Vlissingse Dichter bij de Zee?


VLISSINGEN – Bibliotheek Vlissingen is vanaf 15 oktober op zoek naar de Dichter bij de Zee. Ze organiseert een poëzieverkiezing voor Vlissingers en inwoners uit de regio. Een jury maakt een selectie uit alle inzenders. Vervolgens stemt het publiek op haar favoriet. De Dichter bij de Zee wordt bekend gemaakt op Nationale Gedichtendag – donderdag 26 januari 2012- in Bibliotheek Vlissingen.

De wedstrijd

Vanaf zaterdag 15 oktober tot 15 december kunnen kandidaten vanaf 18 jaar meedoen aan de verkiezing. Nauwe betrokkenheid bij de stad Vlissingen is een vereiste. Deelnemers sturen drie gedichten op, waarvan er ten minste één gaat over het thema ‘dichter bij de zee’. Daarnaast beschrijft de kandidaat in een korte motivatie waarom hij/zij voor zichzelf de rol ziet weggelegd van Dichter bij de Zee.

De winnaar ontvangt de officiële titel Dichter bij de Zee en wordt aangesteld voor de periode van twee jaar. Hij/zij schrijft in die periode 12 gedichten over onze stad, waarvan ook een aantal in opdracht van Bibliotheek Vlissingen.

Jury

Een jury van drie vakmensen uit de literaire wereld, beoordeelt de inzendingen anoniem en kiest de beste inzenders uit. Criteria zijn onder andere literaire kwaliteit, de originaliteit en de band die de dichter heeft met Vlissingen. Verder kijkt de jury of het gedicht inspirerend en aansprekend is voor een breed publiek. De genomineerden worden begin januari 2012 bekend gemaakt. Daarna is het de beurt aan het publiek. Zij krijgen drie weken de kans om op hun favoriete dichter te stemmen.

Insturen

Deelnameformulieren zijn beschikbaar aan de balie van Bibliotheek Vlissingen en digitaal via www.dichterbijdezee.nl. Kandidaten kunnen het formulier en hun gedichten opsturen naar: Bibliotheek Vlissingen, t.a.v. Dichter bij de Zee, Spuistraat 6, 4381 HR, Vlissingen of via [email protected] Uiterlijk donderdag 15 december om 17.00 uur, sluit de inschrijving.

Meer informatie

Alle informatie over deelnamevoorwaarden, inzending en het prijzenpakket vindt men op www.dichterbijdezee.nl. De organisatie van de verkiezing van de Dichter bij de Zee ligt in handen van Bibliotheek Vlissingen.

Lees ook:Bekendmaking Dichter bij de Zee Vlissingen!
Lees ook:Aangepaste openingstijden Bibliotheken kerstvakantie!
Lees ook:Extra sluitingsdagen bibliotheken in december!
Lees ook:Vlissinger bundelde alle gedichten van Simon Vinkenoog
Lees ook:Weer Kerstcircus Goes!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>