Zeeuwse MuseumNa|8 is vrijdag!


GOES- De vijfde Zeeuwse MuseumNa|8 dit keer met het thema ‘Ik en wij’ is op vrijdag 21 oktober!

Van acht uur ’s avonds tot middernacht bieden musea door heel Zeeland een groot aanbod aan interactieve evenementen. Voor kinderen én voor volwassenen. Natuurlijk is er ook gezorgd voor een hapje en drankje. Bezoek dus een of meerdere musea in Zeeland en laat u verwennen en verrassen! Toegang is overal gratis. Het complete programma kunt u vinden op http://www.scez.nl/museumna-8.

Na vier eerdere succesvolle edities organiseren bijna dertig Zeeuwse musea samen met Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) weer een Zeeuwsbrede Museumnacht, op vrijdagavond 21 oktober tijdens de herfstvakantie in de Maand van de Geschiedenis. Gedurende deze speciale avondopenstelling presenteren de musea voor jong en oud een scala aan activiteiten. Het programma start ’s avonds om acht uur met allerlei kinderactiviteiten. Daarna nemen verhalenvertellers het estafettestokje over, samen met muzikanten en zangers. Onder het genot van een hapje en een drankje loopt het programma door tot middernacht. De entree tijdens de museumnacht is gratis, met uitzondering van het arrangement ‘De Nachttrein door donker Zuid-Beveland’ van Stoomtrein Goes-Borsele.

Maand van de Geschiedenis

De MuseumNa|8 valt in de Maand van de Geschiedenis. Dit grootste historische evenement van Nederland is de succesvolle opvolger van de Week van de Geschiedenis, georganiseerd door het Nationaal Historisch Museum. Honderden culturele en historische instellingen nemen eraan deel en organiseren in oktober activiteiten rond een wisselend thema. In de Maand van de Geschiedenis staan we samen stil bij al die aspecten die met onze identiteit te maken hebben. Daarom is het thema dit jaar: ‘Ik en wij’, zowel van de Maand van de Geschiedenis (heel oktober) als van de MuseumNa|8 van de Zeeuwse musea (21 oktober).

De MuseumNa|8 wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland.

Hieronder een eerdere rit met de nacht(stoom)trein!

Lees ook:Ontdek de Zeeuwse Ziel in het museum!
Lees ook:Oktober is de maand van de geschiedenis!
Lees ook:MuseumNa|8!
Lees ook:32e editie Museumweekend in Zeeland!
Lees ook:Goed jaar voor musea!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>