Oefening behandeling slachtoffer van ongeval in nucleaire omgeving!


GOES – Met verschillende betrokken partners is vrijdagochtend is er door het Goese Admiraal de Ruyter Ziekenhuis een oefening gehouden voor de medische behandeling van een slachtoffer dat een ongeval heeft gehad in een nucleaire omgeving. Bij de behandeling van een patiënt die radioactief materiaal in aanraking is geweest, gelden bijzondere maatregelen vanwege de kans op besmetting.

Het gaat om een protocol waarvan je hoopt het nooit nodig te hebben. Maar mocht het gebeuren dat er een ongeval gebeurt in een nucleaire omgeving, dan is het belangrijk dat hulpverleners zijn voorbereid.

De herverdeling van de zorg zoals het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis die biedt, maakte het wenselijk om het oude protocol aan te passen en te herschrijven. De vernieuwde afdeling Spoedeisende Hulp in het ADRZ Goes beschikt over speciale voorzieningen zoals een ontsmettingsruimte, die ook geschikt is voor nucleair besmette patiënten.

Bij de oefening werd een besmetting van een medewerker bij COVRA nagespeeld waarna zowel de melding, het vervoer en de behandeling van het slachtoffer op de SEH in Goes zijn geoefend. De oefening is naar tevredenheid verlopen. Het nu beschikbare protocol is bestemd voor opvang en behandeling van één patiënt. Voor situaties met grotere aantallen slachtoffers, wordt het al bestaande ziekenhuis rampenopvang plan in werking gesteld. De bij het protocol betrokken partners zijn, Connexxion Ambulancezorg, COVRA, EPZ en het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis.

Lees ook:ADRZ sluit afdeling Neurologie/Geriatrie vanwege NORO-virus!
Lees ook:Opvang stralingslachtoffers!
Lees ook:Centrum nucleaire geneeskunde bij ADRZ!
Lees ook:Onderzoek ziekenhuisbacterie MRSA bij ADRZ!
Lees ook:Centrum Nucleaire Geneeskunde houdt Open Dag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>