Benoemingen Raad van Toezicht Admiraal De Ruyter Ziekenhuis!


VLISSINGEN – Als nieuwe leden in de Raad van Toezicht van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis zijn vorige week dinsdag benoemd de heer dr. H.P. Muller en de heer drs. F. Verhagen.

Afgetreden als toezichthouder zijn mevrouw E.M.R. Heijers-Bakker en de heer M. Buis. Beiden maakten sinds 2004 deel uit van de Raad van Toezicht, eerst van de Stichting Oosterscheldeziekenhuizen en daarna van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis.

Na een open selectieprocedure zijn de twee nieuwe toezichthouders voorgedragen aan Stafbestuur, Ondernemingsraad en Cliëntenraad.

Dhr. dr. H.P. Muller was als internist-hematoloog werkzaam in verschillende ziekenhuizen. Naast zijn klinische praktijkervaring heeft de heer Muller verschillende bestuurlijke functies bekleed in de zorg. Hij was onder meer bestuurslid van de Orde van Medisch Specialisten en van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ). De heer Muller is 65 jaar en woonachtig in Bussum.

Dhr. F. Verhagen RA is directeur financiën (CFO) van DELTA NV en heeft eerder diverse functies in financieel management bekleed. Hij was onder meer chief financial officer van de Health Science Divisie van Reed Elsevier. De heer Verhagen is 50 jaar en woonachtig in Middelburg.

In de huidige samenstelling heeft de Raad van Toezicht deskundigheid op alle relevante aandachtsterreinen, zoals organisatiekunde, financiën, bedrijfsvoering en juridische aspecten. De Raad van Toezicht bestaat per 1 januari 2012 uit: Mw. G.W,. van Montfrans-Hartman (voorzitter) Dhr. A.A. Smeels (vice-voorzitter), Mw. A.E. Harwijne-Vroomman, Dhr. H.P. Muller, Dhr. W. Verhage, Dhr. F. Verhagen en dhr. M.J. Wolf.

Lees ook:Pieter Vierhout 1 januari weg bij Admiraal de Ruyterziekenhuis
Lees ook:Bestuurder Vos van ADRZ treedt terug!
Lees ook:Willem Geerlings tijdelijk bestuurder bij ADRZ!
Lees ook:Jaap Bos voorzitter Raad van Toezicht SCOOP/Zeeuwse Bibliotheek
Lees ook:ADRZ: Begrip voor verlenging verscherpt toezicht!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>