Controle voortijdig afsteken vuurwerk! UPDATE!


SCHOUWEN-DUIVELAND – Op Schouwen-Duiveland werd donderdagmiddag toezicht gehouden op het voortijdig afsteken van vuurwerk.

Er werd gecontroleerd in Renesse, Scharendijke, Brouwershaven en Zierikzee. Er werden acht personen betrapt die vuurwerk aan het afsteken waren (vijf in Renesse en drie in Scharendijke). Zes van hen zijn minderjarig en worden doorgestuurd naar Halt. De twee andere zijn ouder dan 18 jaar en krijgen nog een boete toegestuurd van de officier van justitie. In Bruinisse werden vrijdagmiddag ook nog twee minderjarigen betrapt op het afsteken van vuurwerk. Ook zij worden doorgestuurd naar Halt.

Nog meer vuurwerkvangst…

In een garage bij een woning in Sint Philipsland is donderdagmiddag 20 kg illegaal vuurwerk ontdekt en in beslaggenomen.

De politie kwam het vuurwerk op het spoor na een anonieme melding. Het vuurwerk bestond uit lawinepijlen, 200duizendklappers en nitraatbommen. Tegen de bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

Verder onderzoek leidde naar een man uit Bergen op Zoom. In overleg met justitie is huiszoeking gedaan in zijn woning. Daar werd geen vuurwerk aangetroffen. Wel werd de man aangehouden en als verdachte gehoord voor het handelen in illegaal vuurwerk. Na opmaken van proces-verbaal is ook hij weer in vrijheid gesteld.

Vrijdagavond trof de politie wederom een partij illegaal vuurwerk aan. Dit keer in een schuurtje achter een woning in Sint Philipsland. Gaat om 30 kg illegaal siervuurwerk. Vuurwerk is in beslaggenomen en tegen de bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

Lees ook:Vuurwerkcontroles!
Lees ook:HALT verwijzingen en boetes voor te vroeg afsteken vuurwerk
Lees ook:170 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen!
Lees ook:Handhavingscontroles op te vroeg afsteken van vuurwerk
Lees ook:Illegaal vuurwerk!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>