Aanmelden voor Burgernet!


GOES – Burgernet is in Zeeland officieel in gebruik genomen in november. Ook maandag na de overval op de hoogebejaarde Jo van Kalmthout (84) in haar Goese tabakswinkeltje aan de Voorstad is gebruik gemaakt van Burgernet!

Burgernet is een telefonisch netwerk, waarbij deelnemende burgers door de politie ingeseind kunnen worden om mee te helpen met zoekacties. U kunt hierbij denken aan verdachte of vermiste personen of voertuigen. De deelnemer aan het netwerk krijgt een melding via telefoon of SMS. Logischerwijs bepaalt het aantal deelnemers de effectiviteit van het lokale netwerk. Hoe meer ogen, hoe meer er gezien wordt.

Burgernet heeft zich ondertussen al in verschillende gemeenten bewezen. In Delft kon een vrouw dankzij Burgernet snel teruggevonden worden, in Groningen is een overvaller gepakt, en in Stavoren redden vrijwilligers een man dankzij een oproep via Burgernet voor mensen die met een AED kunnen omgaan. In Zeeland is Burgernet tot nu toe ingezet in verschillende vermissingszaken.

Ook u kunt een bijdrage leveren aan de veiligheid van onze samenleving. Aanmelden voor Burgernet kan nu via http://www.burgernet.nl/.

Lees ook:Aanmelden voor Burgernet!
Lees ook:Zeeland heeft Burgernet!
Lees ook:Draag bij aan een veilige woonomgeving!
Lees ook:Doe mee aan Burgernet!
Lees ook:Doe ook mee aan Burgernet!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Aanmelden voor Burgernet!

 1. Pingback: Vrouw (84) acht keer overvallen – Telegraaf.nl | Nederland – iWooho.com

 2. Irnadejager

  Wil ik iets goeds doen voor de maatschappij, kan ik me niet eens aanmelden. Handig hoor.

    /   Reply  / 
 3. mevr.a plakke

  ik ben al een aantal jaren lid. ik heb ook in Den Haag gewoond, en burger net, kwam goed van pas. goed dat we op deze manier elkaar kunnen helpen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>