Buurtbemiddeling Hulst werkt goed!


HULST – Er is recentelijk besloten om – na een proefperiode – het project Buurtbemiddeling Hulst de komende drie jaar voort te zetten!

Het project Buurtbemiddeling werd in april 2011 in de gemeente Hulst gelanceerd. Het is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Hulst, de Politie Hulst, Woongoed Zeeuws-Vlaanderen en Woonstichting Hulst. Buurtbemiddeling stimuleert bewoners om zelf hun problemen op te lossen. Het doel is om de leefbaarheid in de wijken te vergroten door mensen weer in contact met elkaar te brengen.

Na de opleiding van de eerste buurtbemiddelaars ging het project in juni 2011 daadwerkelijk van start. In de loop van 2011 werden in totaal 37 aanvragen tot bemiddeling in behandeling genomen. Van de ondertussen reeds volledig afgeronde zaken, werd zo’n 70 tot 75% opgelost via buurtbemiddeling. Dit is ruim boven het landelijke gemiddelde van 64%.

De aard van de conflicten is erg divers. Deze varieert van geluidsoverlast tot parkeerhinder en van vernieling tot stankoverlast.

Alle partners die participeren in het project zijn tevreden over de resultaten en stonden zeer positief ten opzichte van voortzetting.

Op dit moment zijn in de gemeente 10 buurtbemiddelaars actief. Het zijn onafhankelijke vrijwilligers die geen eigen belang hebben bij een conflict en daarmee vaak het vertrouwen van beide partijen krijgen. Zij hebben daarvoor een tweedaagse opleiding gevolgd. Enkele extra buurtbemiddelaars zijn nog welkom. Eventueel geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Anja Rijlaarsdam van Diadeo Advies, via [email protected] of: 06-54311465.

Buurtbemiddeling kan er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat een burenruzie (foto en filmpje) niet uit de hand loopt!

Lees ook:Buurtbemiddeling zoekt bemiddelaars
Lees ook:Vijf jaar buurtbemiddeling Hulst!
Lees ook:Problemen met uw buren?
Lees ook:Geen wijkagenten Hulst!
Lees ook:Wijkraad Langs de Linie vergadert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>