Rechter maant Kapelle tot strenger handhaven illegale bewoning!


KAPELLE / MIDDELBURG – De rechtbank Middelburg heeft onlangs uitspraak gedaan in het geschil dat door de VVE Oesterbaai was aangespannen tegen het besluit van het college van Kapelle om handhavend op te treden tegen illegale bewoning van de recreatiewoningen. De rechtbank is van mening dat de gemeente te weinig heeft gedaan en te weinig concrete vervolgstappen heeft gepland. De actie van eind vorig jaar betrof te weinig woningen en de termijn die hierbij is gegund te lang.

De rechtbank gaat niet mee in de wijze waarop het college de aanpak heeft gefaseerd. Het college moet binnen acht weken een nieuw besluit nemen. Hoger beroep tegen het besluit staat open. Het college onderzoekt nog of hoger beroep zal worden ingesteld.

Tijdens de zitting van de rechtbank in augustus 2011 heeft de gemeente ingestemd met het verzoek van de rechtbank om het onrechtmatig gebruik door arbeidsmigranten te handhaven. Het college heeft de ondernomen acties gerapporteerd aan de rechtbank

Lees ook:Vlissingen wacht hoger beroep civiele procedure Britannia af
Lees ook:Hulst mag kabeltax heffen!
Lees ook:Vluchtelingen Kapelle!
Lees ook:Hoger beroep koperdiefstal: agent trapte verdachte!
Lees ook:Brede school Kapelle!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>