Vlissingen blij met blauwe vlag voor stranden!


VLISSINGEN – Het Badstrand en het Nollestrand zijn voor de negende keer op rij onderscheiden met een Blauwe Vlag. De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag reikte de onderscheidingen afgelopen week in Noordwijk aan Zee uit. Inmiddels wapperen de vlaggen hier aan de kust. De gemeente Vlissingen is blij met de erkenning!

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding en bestaat dit jaar 25 jaar. De Blauwe Vlag wordt jaarlijks toegekend aan stranden en jachthavens die hebben aangetoond schoon en veilig te zijn. Dit betekent onder andere dat het zwemwater van uitstekende kwaliteit is, het strand wordt schoongehouden en er voldoende douches, toiletten en afvalbakken aanwezig zijn. Ook moeten er reddingsmaterialen en een EHBO-post op het strand aanwezig zijn en moeten er voorlichtingsactiviteiten worden georganiseerd over bescherming van het natuurlijk milieu van zee, strand en duinen. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de eisen voldoen.

Lees ook:Blauwe Vlaggen voor Badstrand en Nollestrand!
Lees ook:Vijf blauwe vlaggen voor Veere
Lees ook:Blauwe vlag Vlissingse stranden
Lees ook:Blauwe Vlag Vlissingse stranden!
Lees ook:Onverwachte internationale inspectie Blauwe Vlag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>