Fietsparkeerplaats Damplein Middelburg gereed!


MIDDELBURG – Met het plaatsen van twee oplaadzuilen voor elektrische fietsen is vorige week de aanleg van een nieuwe fietsparkeerplaats op het Damplein afgerond. Er is parkeerruimte voor honderd fietsen. Er kunnen tot vier elektrische fietsen tegelijk gebruik maken van de twee ‘Ecotap’ oplaadpalen. Het gebruik van deze oplaadpunten is gratis. Deze fietsparkeerplaats maakt onderdeel uit van Bike Friendly Cities, dat mede gefinancierd wordt met Europese subsidie uit het Interreg 2 Zeeën programma.

Fietsvriendelijk

Het is de bedoeling dat de fietsen van bewoners en bezoekers in de winkelstraten zo geparkeerd worden dat de omgeving begaanbaar en veilig blijft voor passanten en hulpdiensten. Om dat te bereiken wordt in het kader van het overkoepelende project Bike Friendly Cities de fietscapaciteit in en rondom het centrum van Middelburg uitgebreid en verbeterd. Naast het Damplein is dit inmiddels ook op het Walplein en de Stroopoortgang gebeurd. Zo ontstaat er meer ruimte voor de kortparkeerder in de winkelstraat voor de dagelijkse boodschappen.

Lees ook:Provincie Zeeland en gemeente Middelburg openen fietstransferium!
Lees ook:Cycle Hub Ramsburg!
Lees ook:Middelburg: Werkzaamheden voor de fietsvriendelijke stad!
Lees ook:Fietsvriendelijk Middelburg!
Lees ook:Werkzaamheden MIddelburg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>