Nog 4 ton beschikbaar voor Burendag!

TERNEUZEN – In aanloop naar Burendag op 22 september zijn de voorbereidingen in het hele land al begonnen. Ook in Zeeland, zoals in Terneuzen, Middelburg en Vlissingen zijn er activiteiten. Buren in 2134 nationale buurten staken hun koppen al bij elkaar om een idee voor hun buurt te bedenken. Een groot deel van hen vroeg bij het Oranje Fonds al een financiële bijdrage aan. Het Fonds heeft nog ruim 400 duizend euro beschikbaar voor buren die ook nog goede plannen in hun buurt willen uitvoeren.

Organisatoren het Oranje Fonds en Douwe Egberts roepen buren in heel Nederland op samen Burendag te vieren. Vorig jaar vierden al ruim 1 miljoen Nederlanders Burendag. Ook dit jaar zijn er al talrijke goede ideeën voor Burendag. Het Oranje Fonds heeft in totaal 1 miljoen euro beschikbaar en tot 1 september kunnen buren een aanvraag tot 500 euro indienen via www.burendag.nl.

Over Burendag

Het Oranje Fonds en Douwe Egberts houden dit jaar al weer voor de 7e keer Burendag op zaterdag 22 september. Het thema is ook dit jaar: Koppen bij elkaar. Steek dus de koppen bij elkaar en verzin een goed idee voor Burendag. Wie nog zoekt naar een origineel Burendag plan, kan voor inspiratie terecht op www.burendag.nl. Buren kunnen hier ook een poster maken om hun activiteit te promoten. Als ze deze poster vervolgens insturen maken ze kans op mooie prijzen.

Douwe Egberts nodigt buren uit om, onder het genot van een heerlijke kop koffie, contact te leggen met hun buren en initiatieven te bedenken en uit te voeren die hun buurt nog leuker maken. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Samenleven begint in de buurt. Daarom krijgt iedereen met een goed initiatief voor een leukere buurt tot 500 euro om het op Burendag uit te kunnen voeren.

Lees ook:Hulst koploper met Zeeuwse Burendag-plannen!
Lees ook:Veel Middelburgers vieren Burendag!
Lees ook:Burendag!
Lees ook:Burendag
Lees ook:Al meer dan 80 Burendagactiviteiten in Zeeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>