Wijkfeest Paauwenburg Vlissingen!

VLISSINGEN – In de Vlissingse wijk Paauwenburg zijn zaterdag 1 september allerlei feestelijke activiteiten. De wijk bestaat 50 jaar en het Majoraat viert haar twintigste verjaardag. De stichting Vrienden van Paauwenburg en het Majoraat hebben een programma samengesteld voor jong en oud.

Concert
Voorafgaand aan deze dag geeft het Jeugdorkest en de Fanfare van muziekvereniging Vlijt en Volharding op vrijdag 31 augustus om 20.00 uur een speciale uitvoering in de Open Hofkerk. Burgemeester René H. Roep houdt voorafgaand een korte toespraak. De toegang is gratis.

Voor jong en oud
Wethouder Rob Van Dooren opent zaterdag om 10.00 uur de feestelijke dag. Hierna gaan de eerste activiteiten van start in en rondom het Majoraat en wijkcentrum Open Hof.
Het programma biedt voor ieder wat wils. Het Zeeuws Jeugdcircus ‘Hogerop’ verzorgt twee spectaculaire optredens in de gymzaal van de Louise de Colignyschool, clown Frankel is er ook en op het Kinderplein kunnen kinderen zich laten schminken, een tattoo zetten, oud-Hollandse spelletjes spelen, zich vermaken op een draaimolen en ponyrijden.
Rondom en in het Majoraat zijn er demonstraties van oude ambachten als kantklossen, wassen in de tobbe, wolspinnen en babbelaars en honing maken.
In het Open Hof is er een bijzondere fototentoonstelling ingericht over 50 jaar Paauwenburg. De Paauwenburgse kunstenaar Theo Kerkhove zal daar met een aantal studenten een schilderdemonstratie verzorgen.
Rond 17.00 uur begint de wijkbarbecue en vanaf 19.00 uur zijn er optredens van de bands ‘B4’ en ‘Bad Hair Day’.

Zonnetrein
De Zonnetrein zal 3 keer een rondrit verzorgen door de wijk en ook het oudste monument van de wijk, de Vliedberg, aandoen. De opstap- en uitstapplaats is voor het wijkcentrum Open Hof.
De Zonnetrein vertrekt om 10.00 uur van de reguliere opstapplaats De Punt naar Paauwenburg. Iedereen kan gratis meerijden.

Containerdag
Op zaterdag houdt L’escaut Woonservice tussen 10.00 en 13.00 uur een opruim/containerdag in de wijk.

Wegafsluiting
Vanwege de festiviteiten is de Van Hogendorpweg zaterdag 1 september de hele dag afgesloten.

Zie ook: www.majoraat.nl

Lees ook:Burendag Paauwenburg
Lees ook:‘De Burgerij’ nieuw buurthuis in Paauwenburg
Lees ook:Nieuwjaarsreceptie Paauwenburg!
Lees ook:Nieuwjaarsreceptie Paauwenburg Vlissingen op vrijdag 4 januari!
Lees ook:Beleef de Grevelingenweek!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>