Negatief zwemadvies voor strand Ritthem!

RITTHEM – De Provincie Zeeland heeft donderdagmiddag 6 september een negatief zwemadvies ingesteld voor drie zwemlocaties in Zeeland, waaronder het Ritthem Fort Rammenkens Badstrand. Bij een negatief zwemadvies kan men beter niet gaan zwemmen. De kans om ziek te worden is groot.

In het water van de zwemlocatie Ritthem Fort Rammekens Badstrand zijn bacteriologische overschrijdingen gemeten. De Provincie plaatst zo spoedig mogelijk waarschuwingsborden.

Bacteriologische overschrijding
De bacteriologische overschrijdingen betreffen de norm voor Intestinale Enterococcen (IE) en de norm voor Escherichia coli (E-coli). Deze bacteriën kunnen na het zwemmen gezondheidsklachten veroorzaken, zoals maag- en darmklachten, koorts, hoofdpijn en oorontsteking.
De Provincie raadt mensen met gezondheidsklachten na het zwemmen op deze locatie aan om contact op te nemen met de huisarts.

Herbemonstering
Bij het overschrijden van de normen vindt standaard een herbemonstering plaats. Deze herbemonstering vindt, vandaag, vrijdag 7 september plaats. De resultaten van de herbemonstering worden dinsdag 11 september 2012 verwacht. Tot dat moment geldt in ieder geval het negatief zwemadvies.
De Provincie baseert dit op de waterkwaliteitsgegevens van de beheerder, Rijkswaterstaat directie Zeeland.

Let op de borden!
De Provincie adviseert bezoekers van de 55 officiële zwemlocaties in Zeeland bij elk bezoek goed te letten of op dat moment een negatief zwemadvies of een zwemverbod geldt.

Metingen
Rijkswaterstaat of het waterschap meten in de periode van april tot en met september eens in de 14 dagen de waterkwaliteit op 55 verschillende locaties in Zeeland. De locaties staan vermeld op de zwemwaterkaart van Provincie Zeeland: www.zeeland.nl/zwemwater.

Het strand van Ritthem:

Lees ook:Negatief zwemadvies voor Badstrand Ritthem ingetrokken!
Lees ook:Provincie helpt bij veilig en gezond zwemmen
Lees ook:Vlissings zwemverbod voorbij!
Lees ook:Een duik nemen? Let op het zwemwater!
Lees ook:Overtreding zwemverbod Schotsman is strafbaar!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>