Gemeente Hulst en Provincie Zeeland pakken door met Perkpolder!

HULST – De Gemeente Hulst en de Provincie Zeeland zijn voornemens om samen met ontwikkelaar Hulst aan Zee b.v. verder te gaan met de ontwikkeling van het westelijke deel van Perkpolder. AM en Bouwfonds Ontwikkeling blijven als opstalontwikkelaar betrokken bij het Veerplein, maar zullen niet langer deel uitmaken van de samenwerkingsconstructie die eind 2008 werd gesloten, GEM Perkpolder CV. Met Hulst aan Zee BV zijn afspraken gemaakt over de ontwikkeling van de golfbaan en 200 vrije kavels in de westelijke Perkpolder en het te realiseren hotel op het Veerplein.

De samenwerking met Hulst aan Zee b.v. brengt voldoende zekerheden met zich mee voor de gemeente Hulst en de Provincie Zeeland om de geplande gebiedsontwikkeling in ongewijzigde vorm voort te zetten.
AM en Bouwfonds Ontwikkeling hebben aangegeven dat zij met de komst van deze investeerder voor de gehele westelijke Perkpolder met het oog op de voortgang van het project een andere rol zullen innemen. Zij zullen als opstalontwikkelaar optreden voor een deel van het Veerplein. Om aan die rol invulling te kunnen geven is het niet noodzakelijk dat zij nog langer aandeelhouder van de GEM Perkpolder CV blijven. Zij zijn dan ook voornemens formeel uit de samenwerkingsconstructie te stappen welke dan in aangepaste vorm zal worden voortgezet door de Gemeente Hulst en de Provincie Zeeland. Eerst zal de Algemene Vergadering van Aandeelhouders een besluit nemen over deze splitsing, daarna is het woord aan de gemeenteraad van Hulst en de Provinciale Staten van de Provincie Zeeland.

Verder bouwen aan Perkpolder
Gedeputeerde Van Beveren: “Ik ben verheugd over de kans die door Hulst aan Zee b.v. wordt geboden om Perkpolder werkelijkheid te laten worden. AM en Bouwfonds Ontwikkeling blijven verbonden aan het project, maar vanuit een andere rol.” Wethouder Van Driessche vult aan: “De samenwerking met Hulst aan Zee b.v. maakt het mogelijk het oorspronkelijke plan uit te voeren. Dat is belangrijk voor Hulst en de regio. Het is een project dat een lange termijn visie heeft. Daar kunnen we nu aan verder bouwen.”

Hulst aan Zee b.v. zal verantwoordelijk worden voor de realisatie en exploitatie van de 18-holes golfbaan, de realisatie van de 200 kavels in de westelijke Perkpolder en de realisatie van het hotel op het Veerplein. Rijkswaterstaat blijft ongewijzigd verantwoordelijk voor de realisatie van de buitendijkse natuur en het verleggen van de primaire kering. Ook zal het Veerplein tot 10m + NAP opgehoogd moeten worden. Voor dit onderdeel wordt middels een Europese aanbestedingsprocedure gezocht naar een geschikte uitvoerende partij.
In de koop- en ontwikkelingsovereenkomst die wordt aangegaan met Hulst aan Zee b.v. is gekozen voor een constructie waarmee het financiële risico voor de Gemeente Hulst en de Provincie Zeeland beperkt blijft. Zo hoeven deze partijen bijvoorbeeld geen kosten meer te maken voor het bouwrijp maken van de gronden.

Over het plan Perkpolder
Het Plan Perkpolder combineert wonen, recreatie en natuur. Op het voormalig Veerplein komen op een verhoogd gedeelte 250 woningen, een luxe hotel/restaurant, conferentiefaciliteiten en een welnesscentrum. Door de hoge ligging in het weidse landschap krijgt dit gebied de uitstraling van een bastion met internationale allure. De stedenbouwkundige opzet zorgt ervoor dat er het hele jaar door aangenaam kan worden verbleven. Aan de voet van het bastion komt een jachthaven met 350-500 ligplaatsen. In de westelijke Perkpolder worden 200 vrije kavels gerealiseerd. Alle woningen liggen veilig achter de zeedijk. In het buitendijkse deel aan de oostkant van Perkpolder komt een 75 hectare groot natuurgebied met schorren en slikken: typsich voor het estuarium van de Westerschelde. Door het gebied aan de westkant van Perkpolder slingert een 18 holes golfbaan van internationale klasse. Recreanten kunnen in Perkpolder wandelen, fietsen, genieten van het uitzicht op de zeedijk en het nieuwe landschap.

Lees ook:Uitvoering Perkpolder
Lees ook:Voortgang gebiedsontwikkeling Perkpolder
Lees ook:Plan Perkpolder!
Lees ook:Perkpolder: Zorgvuldigheid voorop
Lees ook:Project Perkpolder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>