FNV Bondgenoten: Werknemers Thermphos vragen provincie Zeeland om steun bij strijd voor werkgelegenheid!

VLISSINGEN-OOST – Ruim tweehonderd werknemers van het Vlissingse bedrijf Thermphos hebben vrijdagmiddag aan Commissaris van de Koningin van Zeeland Karla Peijs een petitie aangeboden. Hierin vragen zij de gedeputeerden van de provincie en de raad van staten zich in te zetten om de werkgelegenheid bij Thermphos en toeleverende bedrijven te behouden. De fosforfabriek verkeert in zwaar weer en vroeg onlangs uitstel van betaling aan. Daardoor staan bij Thermphos 450 banen op de tocht en indirect nog eens 550 banen.

Liliane Schoone, bestuurder FNV Bondgenoten: “Thermphos lijdt onder dumping van fosfor op de Europese markt uit Kazachstan. De werknemers van Thermphos roepen daarom nu de provincie Zeeland op zich sterk te maken voor de werkgelegenheid van de werknemers bij Thermphos International en voor de werkgelegenheid in Zeeland in het algemeen. Ze willen daarnaast dat Zeeland de noodzakelijke politieke stappen neemt om de oneigenlijke concurrentie vanuit Kazachstan tegen te gaan en dat de provincie zich inspant om het voortbestaan van het bedrijf veilig te stellen. Thermphos is de enige fosforfabriek van Europa.”

Lees ook:FNV Bondgenoten: Werknemers Thermphos vragen minister Verhagen om steun voor behoud werkgelegenheid!
Lees ook:Thermphos krijgt nu dagelijks controle
Lees ook:UWV: Zeeuwse banengroei!
Lees ook:Thermphos moet 50.000 euro betalen voor te hoge uitstoot cadmium!
Lees ook:FNV Bondgenoten wil gesprekken met minister Kamp over werk voor ThermPhos werknemers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>