Ontdek de Zeeuwse Ziel in het museum!

MIDDELBURG – Ter afsluiting van het museumseizoen en de Maand van de Geschiedenis zijn op vrijdag 2 november circa twintig musea geopend van 20.00 tot 24.00 uur. Waaronder het museum van de Goese stoomtrein (foto) en het Vlissingse MuZEEum (film).

Het thema is die avond ‘Ontdek de Zeeuwse Ziel’ en de entree bedraagt 1 euro per persoon. Het programma is te vinden op de gezamenlijke website van de musea, ZeelandMuseumland.nl.
Het is al weer voor het zesde jaar op rij dat de Zeeuwse ‘MuseumNa|8’ – ofwel de Museumnacht – in Zeeland plaatsvindt. De programmering van de deelnemende musea staat tot middernacht in het teken van ‘Ontdek de Zeeuwse Ziel’, de slogan van de website www.zeelandmuseumland.nl.
Het thema biedt veel aanknopingspunten en heeft de musea geïnspireerd bij het organiseren van tentoonstellingen, rondleidingen, lezingen en kinderactiviteiten, speciaal voor de Museumnacht van 2012. Zo zijn er onder het genot van een hapje en een drankje diverse verhalen te beluisteren en presentaties te bekijken, bijvoorbeeld over muurschilderingen, kastelen, herdershond ‘Khan’, RAF Bomber en Command, Spaans vuur, erotische gedichten en Axels dialect.

De locaties zijn sfeervol verlicht, er zijn hilarische rondleidingen en spannende avondwandelingen langs sporen in het landschap. Er is een kastelenspel, een Museum Memoryspel, een Veerse Quiz. Poseer voor een fotograaf, bekijk een film, luister naar sexy muziek met een DJ of Spaanse muziek en dans…
Het volledige programma van de deelnemende musea is te vinden op de website www.ZeelandMuseumland.nl

Lees ook:Zeeuwse MuseumNa|8 is vrijdag!
Lees ook:32e editie Museumweekend in Zeeland!
Lees ook:MuseumNa|8!
Lees ook:Museumweekend!
Lees ook:Oktober is de maand van de geschiedenis!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>