Cinema Middelburg: Gesneuveld met presentatie Robert Oey!

MIDDELBURG – Cinema Middelburg presenteert de documentaire Gesneuveld van Robert Oey. Die draait op zaterdag 17 november om 19.30 uur.

Regisseur Robert Oey leidt de film en geeft na afloop een presentatie.

Gesneuveld gaat over de nabestaanden van de vijfentwintig Nederlandse militairen die in Afghanistan zijn omgekomen. De film laat zien dat het de nabestaanden de grootst mogelijke moeite kost de draad weer op te pakken. Maar de film geeft ook een beeld van het Nederlandse leger dat nadat de eerste soldaat sneuvelde, door is gegaan met de missie. De één heeft verdriet om de zoon die er niet meer is, de ander mist haar echtgenoot en maatje. Sommige nabestaanden zijn boos op Defensie omdat hun zoon door eigen vuur is omgekomen. Anderen vragen zich af op wie ze boos moeten worden. Verdriet verbindt, maar het drijft mensen ook uit elkaar. Commando’s herdenken hun maatje aan het strand. Op de slechte momenten zoeken ze troost in de wetenschap dat hij écht op zijn plek zat. Uiteindelijk laat de film zien dat men weer moet gaan leven.

Regie: Robert Oey, Duur: 91 min, NL 2012

Zaterdag 17 november om 17.00 uur draait de documentaire L’amour des moules van Willemiek Kluijfhout, duur: 73 min

Lees ook:Middelburg 800 centraal bij Cinema Middelburg
Lees ook:Sluis: “Geschokt door aanslagen”
Lees ook:Cinema Middelburg: Israëlische Oscar inzending: Gett, The Divorce Trial of Viviane Amsalem!
Lees ook:Cinema Middelburg: Desde Allá!
Lees ook:Vandaag Barbara tijdens Film by the Sea

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>