De filmkeuze van Jeroen Hozée bij Cinema Middelburg: L’Emploi Du Temps!


MIDDELBURG – Jeroen Hozée geeft donderdag 29 november om 20.00 uur een korte inleiding bij zijn favoriete film L’Emploi Du Temps (2001) van Laurent Cantet. Dat doet hij in Cinema Mdddelburg.

Vincent is bedrijfsconsultant in de Franse Jura. Wanneer hij ontslagen wordt, durft hij dat niet op te biechten aan zijn vrouw of familie. Zijn dagen vult hij met nietsdoen. Leest zijn krant in de auto, drinkt koffie in hotellobby’s of wegrestaurants. Hij moet niet alleen aan geld weten te geraken, maar elke dag voeding geven aan de mythe van zijn nieuwe baan. Om zijn verzonnen leven makkelijker te kunnen verdoezelen, liegt hij iedereen voor dat hij een baan krijgt bij de Verenigde Naties in Genève. Daardoor kan hij langer van huis zijn. Financieel gaat het hem goed dankzij de honderdduizenden francs die hij bij vrienden en kennissen lospeutert ‘om te beleggen’. Zijn omgeving leugens verkopen wordt een fulltime bezigheid. Langzaamaan wordt hij het slachtoffer van zijn eigen valstrik. Als hij in een depressie belandt zoekt hij troost.

Jeroen Hozée: ‘De afgelopen tien jaar ben ik actief geweest in de Waalse Kerk van Middelburg. Daar heb ik ook mijn belijdenis gedaan. Voordien was ik niet kerkelijk. Maar ik was wel erg begaan met de levensvragen. Op 2 november 1972 ben ik in Gent geboren. Ik ben opgegroeid in een landelijke deelgemeente van Lokeren. Mijn ouders wonen daar nog steeds. In 1993 ben ik vanwege mijn studie aan de zeevaartschool, naar Vlissingen verhuisd. In de jaren dat ik als koopvaardij officier in verschillende havens kwam heb ik vaak goede diepgaande gesprekken gehad met haven-pastors. De drempel om een kerk binnen te stappen was me toen nog wat te hoog. Uiteindelijk heb ik toch die stap gezet en heb me achteraf alleen maar afgevraagd waarom die stap zo moeilijk was.’

Lees ook:Heilige Koppejan valt verkeerd bij journalist Van Gremberghe!
Lees ook:Herdenkingsdienst bombardement!
Lees ook:Sjors Schanck swingt erop los!
Lees ook:Werkzaamheden brug Sas van Gent!
Lees ook:Vaarwel asbak! 8: Zet de knop om!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>