Han Polman (51) opvolger van Peijs als Zeeuwse commissaris van de Koningin!

MIDDELBURG – Een woordvoerder van provincie Zeeland laat weten dat op maandag 3 december is besloten de heer drs. Han Polman (1963) bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties aan te bevelen als commissaris van de Koningin in Zeeland. Hij is de opvolger van Karla Peijs (foto)

De heer Han Polman is momenteel Burgemeester van Bergen op Zoom. Daarvoor was hij Burgemeester van Noordwijkerhout en heeft hij verschillende beleidsfuncties bekleed bij het Ministerie van BZK. Han Polman is lid van D66. Hij studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente en aan het ‘Institut International d’Administration Publique’ in Parijs.
De heer Polman is gehuwd en heeft vier kinderen.

De Staten van Zeeland hebben het vertrouwen in Han Polman uitgesproken. Zij verwachten in hem een uitstekende commissaris van de Koningin te hebben gevonden die dicht bij de Zeeuwen zal kunnen staan. Hij wordt gezien als een bruggenbouwer, met inlevingsvermogen voor de situatie van anderen en denkt genuanceerd en oplossingsgericht.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties zal de aanbeveling bespreken in de ministerraad. De uiteindelijke beslissing over wie commissaris van de Koningin in Zeeland wordt, wordt genomen via Koninklijk Besluit. De provincie zal zo snel mogelijk de benodigde stukken naar de minister sturen, zodat het proces snel kan worden afgerond. Het is bij de provincie niet bekend wanneer het Koninklijk Besluit genomen zal worden.

Geen mededelingen worden gedaan over:

de naam van de tweede kandidaat op de aanbeveling aan de minister
het aantal kandidaten dat heeft gesolliciteerd en het aantal kandidaten dat uitgenodigd is voor een gesprek met de Vertrouwenscommissie
de mening van de Vertrouwenscommissie en de afzonderlijke leden van deze commissie
de stemming in Provinciale Staten

Lees ook:Han Polman vanaf 1 maart nieuwe Zeeuwse Commissaris van de Koningin!
Lees ook:Marcel Dehez nieuwe burgemeester Noord-Beveland!
Lees ook:Sluis zoekt actieve verbinder als nieuwe burgemeester
Lees ook:Herman Klitsie waarnemend burgemeester Goes
Lees ook:P.A. Zoon blijft waarnemend burgemeester Reimerswaal!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>