Collectieve aanvullende ziektekostenverzekering Noord-Beveland!


WISSENKERKE – Noord-Beveland heeft voor inwoners met een gering vermogen en een laag inkomen een overeenkomst voor een collectieve verzekering gesloten met de CZ Zorgverzekeringsgroep.

Iedereen in Nederland is verplicht een basisverzekering af te sluiten. Voor een aanvullende verzekering geldt deze verplichting niet, maar de gemeente Noord-Beveland gaat ervan uit dat het uw eigen verantwoordelijkheid is dat u voldoende aanvullend verzekerd bent. U krijgt geen bijzondere bijstand voor medische kosten waarvoor u voldoende aanvullend verzekerd had kunnen zijn.

U bent dus vrij in de keuze aanvullend verzekerd te zijn of niet en waar u verzekerd bent, maar de gemeente Noord-Beveland heeft voor alle inwoners van Noord-Beveland met een laag inkomen (tot maximaal de bijstands- of AOW-norm vermeerderd met 10%) en een gering vermogen een overeenkomst voor een collectieve verzekering gesloten met de CZ Zorgverzekeringsgroep. Deze Collectieve Aanvullende Ziektekostenverzekering Gemeenten (AZG) vergoedt meer ziektekosten dan een vergelijkbaar pakket van CZ. De verzekeringspremie is echter lager door een korting van CZ zelf en een financiële tegemoetkoming van de gemeente.

De premie bedraagt € 117,30 per persoon per maand. Dat is inclusief een collectiviteitkorting van 6% en een bijdrage van de gemeente Noord-Beveland van € 9,83 per maand.

Lees ook:Collectieve zorgverzekering Middelburg
Lees ook:Collectieve Zorgverzekering Gemeenten (CZG)
Lees ook:Collectieve aanvullende verzekering!
Lees ook:Collectieve Zorgverzekering voor minima Kapelle
Lees ook:Extra geld!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>