Aanmelden voor Burgernet!


MIDDELBURG – De politie maakt gebruik van Burgernet als ze uw hulp kunnen gebruiken bij het vinden van verdachten, vermisten of bijvoorbeeld voertuigen. Het is van groot belang dat een ieder zich veilig voelt in de eigen leefomgeving. Een woordvoerder van gemeente Middelburg: “Als gemeente proberen we daar, in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie, al het mogelijke aan te doen. U kunt daar via Burgernet ook een bijdrage aan leveren, gewoon door uw ogen en oren open te houden na een melding door politie of gemeente. Zodoende helpt u mee om verdachten of vermisten op te sporen. Burgernet is de opvolger van het vroegere SMS Alert. Via telefoon, mail of sms krijgt u een opsporingsbericht van de politie, zodat u uit kunt kijken naar verdachten van misdrijven, naar vermiste personen of voertuigen.”

Burgernet en NL-Alert

Burgernet wordt nog wel eens verward met het kortgeleden geïntroduceerde NL-Alert. De overheid gebruikt NL-Alert om u te informeren bij een noodsituatie. NL-Alert is zodoende een aanvuling op het sirene alarm. Voor NL-Alert hoeft u zich niet aan te melden. Wel dient de telefoon op een bepaalde manier te worden ingesteld om berichten te kunnen ontvangen. Nog niet alle telefoons zijn geschikt om NL-Alert te ontvangen. Daar wordt de komende tijd nog aan gewerkt. Wilt u meer weten over NL-Alert dan kunt u dit lezen op http://www.nl-alert.nl/.

Aanmelden Burgernet

U kunt zich nu opgeven als deelnemer via http://www.burgernet.nl/. Hoe meer deelnemers, hoe groter de kans op succes. Voor vragen kunt u terecht bij [email protected]

Lees ook:Draag bij aan een veilige woonomgeving!
Lees ook:Aanmelden voor Burgernet!
Lees ook:Doe ook mee aan Burgernet!
Lees ook:Doe mee aan Burgernet!
Lees ook:Zeeland heeft Burgernet!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>