Avond van de Franse Film in Cinema Middelburg: Cloclo!


MIDDELBURG – Cinema Middelburg houdt woensdag 16 januari om 20.00 uur de Avond van de Franse Film, in samenwerking met Alliance Française. Dit keer met de film: Cloclo van Florent-Emilio Siri.

Wie zijn klassiekers kent, weet dat Frank Sinatra niet de echte schepper van My Way is. Het is een succesnummer van de Franse superster Claude François. Bij fans liefdevol bekend als Cloclo. Er zijn weinig levens die zo tot de verbeelding spreken als dat van deze variété-ster. Van bij zijn geboorte in Egypte tot aan zijn ongelukkige dood in een Parijse badkamer in 1978. Met de verkoop van miljoenen platen en diverse wereldhits werd Cloclo een mythe van de Franse muziek. De film focust op een aantal sleutelmomenten in het leven van Claude François: zijn aankomst in Parijs en zijn eerste successen als chansonnier. Maar de film gaat verder en vertelt over de moeilijkheden met zijn vader en zijn bewogen relatie met familie en vrienden. Cloclo schetst een sfeervol beeld van de jaren zestig en zeventig en het leven van Claude François.

Voor iedereen toegankelijk, leden van de Alliance Française betalen € 6,- .

Lees ook:Cinema Middelburg: Avond van de Franse Film met Jour de Fête!
Lees ook:Avond van de Franse Film bij Cinema Middelburg: 3 Coeurs!
Lees ook:Cinema Middelburg met Avond van de Franse film: Casse-tête chinois !
Lees ook:Avond van de Franse film bij Cinema Middelburg: Le Nouveau!
Lees ook:Avond van de Franse Film: Après mai!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>