Draag bij aan een veilige woonomgeving!


HULST – De gemeente Hulst voert deze maand actie om zoveel mogelijk inwoners te laten deelnemen aan Burgernet en NL-Alert. Zo zullen onder andere alle bezoekers van de gemeentewinkel een flyer uitgereikt krijgen om hen op te roepen zich aan te melden voor Burgernet en om – indien mogelijk – hun mobiele telefoon in te stellen voor NL Alert. Reden voor de actie is dat beide systemen kunnen bijdragen aan een veilige woonomgeving.

Burgernet

Sinds 24 oktober 2011 is Burgernet operationeel in de provincie Zeeland. Ondertussen zijn er zo’n 11.500 Zeeuwen aangemeld bij Burgernet. In de gemeente Hulst zijn dat er 445. De gemeente is van mening dat dat veel beter kan.

Met Burgernet helpen burgers de politie in geval van een calamiteit. De centralist van de meldkamer politie start, na een melding over een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Deelnemers aan Burgernet krijgen dan een melding via de telefoon of een tekstbericht per sms. Dit met de vraag uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Ondertussen hebben er zich al meerdere situaties voorgedaan waarbij dankzij de ogen van burgers een misdaad is opgelost. Ook in de gemeente Hulst.

Aanmelden voor Burgernet gaat via http://www.burgernet.nl/. Deelnemers moeten 16 jaar of ouder zijn en wonen of werken in Zeeland. U dient in ieder geval een telefoonnummer op te geven. Na ontvangst van een bevestiging neemt u deel aan Burgernet en kan de politie u benaderen. Meer informatie is te vinden op: www.burgernet.nl
NL-Alert

Op 8 november 2012 startte landelijk de campagne NL-Alert. NL Alert is een nieuw aanvullend alarmmiddel van de overheid voor op uw mobiele telefoon. Met NL Alert worden mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht geïnformeerd. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. Zo kunnen meer mensen snel worden bereikt en beter worden geïnformeerd.

Voor NL Alert hoeft u zich niet aan te melden. Wel dient uw telefoon op een bepaalde manier te worden ingesteld om de berichten te kunnen ontvangen. Nog niet alle telefoons zijn geschikt om NL Alert te ontvangen. Meer informatie is te vinden op: http://www.nl-alert.nl/

Lees ook:NL-Alert!
Lees ook:Aanmelden voor Burgernet!
Lees ook:Controlebericht NL-Alert
Lees ook:NL-Alert al ingesteld op je mobiele telefoon?
Lees ook:Zeeland heeft Burgernet!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>