Koninklijke onderscheidingen in de tijd van de koning!


MIDDELBURG – De eerste echte lintjesregen (2014) onder Koning Willem-Alexander in Middelburg is nog ver weg. De aanvraag voor de onderscheiding moet echter wel voor 1 augustus bij de gemeente binnen zijn.

Een Koninklijke onderscheiding ontvang je niet zo maar. Mensen die een lintje krijgen, hebben zich op een bijzondere manier verdienstelijk gemaakt tegenover het koninklijk huis of de samenleving. Van bijzondere verdiensten is sprake wanneer iemand zich geruime tijd zodanig voor de samenleving heeft ingespannen, dat deze inspanning uitgaat boven hetgeen van hem of haar verwacht mag worden. U kunt bijvoorbeeld denken aan iemand die twintig jaar vrijwilligerswerk heeft gedaan.

Aanvraag

Wanneer u vindt dat iemand in uw omgeving in aanmerking komt voor een Koninklijke onderscheiding kunt u een voordracht indienen bij de burgemeester van Middelburg, Postbus 6000, 4330 LA Middelburg. Tevens dient u een aanvraagformulier in te vullen, die u hier kunt vinden. Het aanvraagtraject neemt enige maanden in beslag.

De lintjes worden altijd door de burgemeester uitgereikt. Een aanvraag wordt niet per definitie gehonoreerd. Bij de beoordeling van een aanvraag wordt ook bekeken of de maatschappelijke waardering voor deze bijzondere verdienste al op een andere manier tot uitdrukking is gekomen. Het is niet mogelijk om voor jezelf een Koninklijke onderscheiding aan te vragen.

Wanneer u overweegt een aanvraag voor een Koninklijke onderscheiding in te dienen, is het aan te bevelen voor meer informatie eerst contact op te nemen met Els Verhage van gemeente Middelburg. Zij is telefonisch bereikbaar op nummer (0118) 67 54 38 of 06 51 42 29 29.

Om alvast te wennen aan de Koning:

Lees ook:Lintjesregen!
Lees ook:Lintjesregen!
Lees ook:Koninklijke Onderscheidingen!
Lees ook:Kapelse burgemeester: Komkommertijd bij Omroep Zeeland?
Lees ook:Wie verdient een lintje?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>