Bruin drinkwater in Midden-Zeeland!


MIDDELBURG – Ter hoogte van het Kanaal door Zuid-Beveland is een lekkage ontstaan aan een drinkwatertransportleiding. In verband met reparatiewerkzaamheden is tijdelijk kans op bruin water is op Zuid- en Noord-Beveland en Walcheren. U kunt dit water gewoon consumeren.

De lekkage is op 26 februari ontstaan waarna de leiding is gesloten, zonder dat dit consequenties heeft voor de waterlevering. Om de nodige reparatiewerkzaamheden uit te kunnen voeren, is het noodzakelijk om op 28 februari schakelingen in het leidingnet uit te voeren. Hierdoor kan sediment dat aanwezig is in de waterleidingen opwervelen. Dit veroorzaakt bruin of gekleurd water.

Periode

Naar verwachting zouden klanten in Zuid- en Noord-Beveland en Walcheren gedurende circa twee dagen bruin of gekleurd water kunnen krijgen.

Bruin of gekleurd water

In drinkwater is een kleine hoeveelheid ijzer en mangaan aanwezig. Deze deeltjes zetten zich af in het leidingnet. Als de stroomrichting of -snelheid in het leidingnet plotseling verandert, kunnen deze deeltjes opwervelen. Hierdoor kan het water tijdelijk een bruine kleur krijgen. Bruin water kunt u gewoon drinken en gebruiken voor het bereiden van voedsel. Het water voldoet aan de kwaliteitseisen die gelden voor drinkwater.

Evides Waterbedrijf adviseert u bij bruin of gekleurd water tijdelijk niet uw textiel te wassen. Er is een kans dat er bruine vlekken in uw wasgoed ontstaan. Mochten er toch roestvlekken in het wasgoed zijn gekomen, houdt u het dan goed nat en was het opnieuw in helder water en met een biologisch voorwasmiddel (waar borax in zit).

Lees ook:Geen drinkwater Clinge
Lees ook:Wit en bruin water vanuit Haamstede…
Lees ook:Brand Lamswaarde!
Lees ook:Waterstoring in deel Zeeuws-Vlaanderen!
Lees ook:Werkzaamheden drinkwaterleiding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>