Bedreigde politieagenten delen klappen uit!


GOES – Bedreigde politieagenten hebben klappen uitgedeeld. Zondag rond middernacht kregen agenten de melding naar de Emmastraat te gaan in verband met een groep personen die op straat voor overlast zorgde voor de buurt. Ook zou er eerder op de avond al een bijna vechtpartij hebben plaatsgevonden.

Ter plaatse gekomen hoorden de twee agenten geschreeuw en glasgerinkel. Een man uit de overlastgevende groep (15 à 20 personen) vond het nodig de agenten uit te schelden. Hij, een 19 jarige inwoner van de gemeente Kapelle, werd uit de groep geplukt en aangehouden voor belediging van een ambtenaar in functie. De rest van de groep was het hier niet mee eens en liet dat duidelijk merken. De groep kwam zeer dreigend over en de agenten waren genoodzaakt om enkele klappen uit te delen met de wapenstok en om bijstand te vragen. Daarbij werd ook een politiehond ingezet.
Een 21-jarige inwoner uit de gemeente Kapelle werd eveneens aangehouden. Hij schold de agenten uit en bemoeide zich met de aanhouding van zijn plaatsgenoot. Uiteindelijk zijn beide verdachten overgebracht naar het politiebureau in Goes.

Geweld tegen politie

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Lees ook:Politieagenten gewond bij arrestatie!
Lees ook:Agente geschopt!
Lees ook:Bitches slaan agente en beledigen conducteur!
Lees ook:Hulpverleners belaagd!
Lees ook:Man gooit glas naar agenten!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Bedreigde politieagenten delen klappen uit!

  1. Trein

    Eigenlijk hadden ze al deze jongens op de bon moeten slingeren.

      /   Reply  / 
  2. repelsteeltje

    goed zo laat de politie maar eens klappen uitdelen inplaats van toe te MOETEN kijken!als de politie meer zou mogen was het zo afgelopen metdat gedonder zij moeten altijd maar weer alle klappen opvangen man ik ben zooo blij dat mn vent of zoon geen politieman in nederland is met alle respect voor de mannen en vrouwen die wel bij de politie zijn en zich moeten laten beledigen bespugen laten beschieten tis gewoon van de gekke ze moeten als het nodig is de vrije hand krijgen en nee het word hier heus geen politiestaat HOOR!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>