Het Zeeuws Museum krijgt eretitel Museum van de Maand!


MIDDELBURG – Stichting Museumkaart en de Bankgiro Loterij verzorgen dit jaar voor het eerst de landelijke Museummaanden: in de maand april is het Zeeuws Museum in Middelburg door de initiatiefnemers benoemd tot Museum van de Maand. Het Zeeuws Museum is blij met de titel en organiseert speciaal hiervoor op zondag 21 april een uniek publieksevenement. Vijf Zeeuwse kunstenaars; Michiel Paalvast, Liesbeth Labeur, Ben Vranken, Servaas Roelandse en Marenne Welten, dagen jong en oud uit om met het potlood in de hand, met andere ogen naar de wereld om zich heen te kijken.

De tentoonstellingen en de collectie zijn de inspiratiebron voor tekenopdrachten, gebaseerd op de filosofie van de internationale campagne ‘Campaign for Drawing’. Daarnaast zal er een inhoudelijke lezing plaatsvinden over tekenen door de (kunst)geschiedenis heen. Iedereen kan bovendien meedoen aan het “30-dagenproject”: elke dag van april een nieuwe tekenopdracht. Deze worden beschikbaar gesteld via de sociale media om thuis aan de slag te gaan, maar in het museum zijn ze verkrijgbaar in een exclusieve uitgave om direct mee aan de slag te gaan.

Tijdens de Museummaanden, februari tot en met mei, dragen elke maand vier musea de eretitel Museum van de Maand. Voor jong en oud zetten deze 16 musea speciale activiteiten op. In april zijn het Zeeuws Museum, het Kinderboekenmuseum, het TextielMuseum en Nieuw Land Erfgoedcentrum en door Stichting Museumkaart en de BankGiro Loterij benoemd tot Museum van de Maand.

Museummaanden programma – Het Zeeuws Museum

Evenement
teken met jouw hart en hoofd
Datum
zondag 21 april
Tijd
13 – 17 uur
Locatie
Zeeuws Museum, Abdij (plein) 3-4, 4331 BK Middelburg
Toegangsprijs € 8,50, Museumkaart en tot 18 jaar gratis
Website www.zeeuwsmuseum.nl

Kijk voor meer informatie over de Museummaanden op www.museummaanden.nl

Lees ook:32e editie Museumweekend in Zeeland!
Lees ook:Ruim 8 ton voor Zeeuwse musea van BankGiro Loterij
Lees ook:Zeeuws Museum genomineerd voor BankGiro Loterij Museumprijs!
Lees ook:Zeeuws Museum net geen winnaar BankGiro Loterij Museumprijs 2015
Lees ook:2 ton voor Zeeuws Museum dankzij deelnemers BankGiro Loterij!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>