Bijeenkomst Wijkvisie Dauwendaele Middelburg!


MIDDELBURG – De gemeente Middelburg werkt aan een wijkvisie voor Dauwendaele. Mensen die wonen en werken in de wijken Dauwendaele en Mortiere hebben in 2012 meegedacht over het toekomstbeeld van de wijk. Nu is het plan in concept gereed. Het college van B&W heeft de wijkvisie vastgesteld waarna het voorstel wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. Alvorens de raad hier in mei een besluit over neemt, wil wethouder Ed de Graaf de bewoners tijdens een speciale bijeenkomst op 20 maart nogmaals informeren en consulteren. Presentator Bert van Leerdam is gespreksleider tijdens de bijeenkomst. De Middelburgse stadsdichter Theo Raats zal zijn speciale gedicht over Dauwendaele voordragen.

De Graaf is wijkwethouder van Dauwendaele. Namens het college van burgemeester en wethouders is hij het aanspreekpunt voor de bewoners in de wijk. De Graaf hecht er belang aan dat de wijkvisie breed wordt gedragen in Dauwendaele en Mortiere. “Dat bepaalt het succes van de wijkvisie. Het is een plan van en voor de bewoners. Zodat zij kunnen wonen en werken in een ruim opgezette, groene en prettige omgeving. Op woensdag 20 maart wordt het plan gepresenteerd en kunnen zij aangeven wat ze het belangrijkste vinden om aan te pakken in Dauwendaele. De opmerkingen en prioriteiten die dan worden genoemd, worden verwerkt in de wijkvisie.”

De wijkvisie Dauwendaele schetst een integraal toekomstbeeld over Dauwendaele in samenhang met de wijk Mortiere. In de wijkvisie staan uitgewerkte maatregelen op de korte en lange termijn. De gemeente wil de komende tien jaar onder meer aandacht voor:

- goede voorzieningen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het vernieuwen van het winkelcentrum en het realiseren van een brede school.

- woningen in een mooie omgeving. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het aanpakken van verwaarloosde woningen en tuinen en het verbeteren van fiets- en autoroutes.

- het sociale karakter van de wijk. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het verbeteren van het imago en het vergroten van de saamhorigheid.

De Graaf nodigt alle belangstellenden uit de wijken Dauwendaele en Mortiere uit voor deze speciale bijeenkomst. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom in Bowlingcentrum De Kruitmolen aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg. De bijeenkomst start om 20.00 uur en zal naar verwachting een uur duren. De wijkvisie wordt in mei besproken in de commissie Ruimte en de gemeenteraad.

Lees ook:Wijkfeest Dauwendaele!
Lees ook:Nieuw winkelcentrum Dauwendaele!
Lees ook:Multiculturele markt Dauwendaele!
Lees ook:Wijkfeest met Circus Bolo: Sprankelend Dauwendaele!
Lees ook:Bijeenkomst Smerdiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>