Europees AMBER Alert van start!


MIDDELBURG – De politie laat weten dat sinds afgelopen vrijdag AMBER Alert Europe online is. Doel is om in de EU te komen tot één overkoepelend netwerk van AMBER Alert-systemen, om zo in de uren na de ontvoering of urgente vermissing van een kind levensreddend te kunnen zijn, ook over de grens.
In Nederland wordt bij een AMBER Alert met één druk op de knop heel het land gewaarschuwd: via onder meer SMS, e-mail, social media, PC pop-ups, de AMBER Alert iPhone App en grote schermen in bijvoorbeeld het OV. Met de oprichting van AMBER Alert Europe komt diezelfde technologie nu beschikbaar voor alle EU-landen.

Wordt een kind ontvoerd, dan is er geen moment te verliezen. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat als een kind wordt ontvoerd en later vermoord wordt teruggevonden, in 76 procent van de gevallen het kind al in de eerste 3 uur na de ontvoering om het leven is gebracht.

‘Dat is waarom we in Nederland het AMBER Alert hebben’, zegt Frank Hoen, oprichter van AMBER Alert Nederland en AMBER Alert Europe. ‘Dat als er zoiets gebeurt, dat dan het hele land direct op zoek gaat naar het kind. De afgelopen 4 jaar werd in 64 procent van de gevallen het AMBER Alert-kind gevonden dankzij tips die binnenkwamen op het AMBER Alert. Helaas werkt het zo nog niet in alle EU landen. Een kinderontvoerder stopt niet bij de grens; een alert zou dat evenmin moeten doen. moeten doen. Dus laten we met z’n allen deze volgende stap nemen.’

Lees ook:AMBER Alert zoekt 270.000 nieuwe burgerspeurders!
Lees ook:Nachtelijke AMBER Alert nu ook per SMS te ontvangen!
Lees ook:Ook politie Zeeland trekt Amber Alert in na vinden dood meisje
Lees ook:Doe mee aan Burgernet!
Lees ook:Doe ook mee aan Burgernet!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>