Inbraak- en brandveilig wonen!


GOES – Een veilig huis geeft een veilig gevoel. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het niet. Het aantal woninginbraken neemt steeds meer toe. Ook het risico op een woningbrand wordt door veel mensen onderschat. Op de Grote Markt in Goes staat zaterdag 11 mei tussen 11.00 en 15.00 uur een grote voorlichtingstrailer van Destil met gespecialiseerd hang- en sluitwerk dat voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Is uw huis PKVW beveiligd, dan heeft u namelijk 90 procent minder kans op een inbraak dan een niet beveiligd huis. Ook de brandweer is aanwezig met een stand.

U kunt informatie inwinnen over het voorkomen van een woninginbraak, tips krijgen en advies over maatregelen voor het beveiligen van uw woning. Het is ook mogelijk om vrijblijvend een afspraak maken met een adviseur die bij u thuis een veiligheidscheck uitvoert. Bij zo’n check loopt een (brand)veiligheidsdeskundige met u door de woning en wordt u gewezen op eventueel gevaarlijke punten èn wordt uitgelegd hoe u deze kunt verbeteren.

Een woordvoerder van de gemeente Goes: “Een inbraak in een woning of een brand wordt door veel mensen ervaren als een traumatische ervaring. Het is geen prettig idee dat anderen in uw spullen hebben lopen snuffelen of dat er ‘zomaar’ een brand kan ontstaan. Gelukkig kunt u zelf ook een heleboel doen om uw woning inbraak- en brandveilig te maken, want veilig wonen heeft u zelf in de hand.

Wij vinden het als gemeente erg belangrijk dat huizen inbraak- en brandveilig zijn. Daarom houden we op zaterdag 11 mei een informatiedag.”

Lees ook:Inbrekers vakantieloos!
Lees ook:Veilig Wonen in Wolphaartsdijk!
Lees ook:Informatieavond woninginbraken!
Lees ook:Inbrekers slaan vakantieslag!
Lees ook:After inbraaktips!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>