Ruimen graven van start in Axel!

AXEL – “De ruiming van graven in de gemeente Terneuzen start op 17 juni op de gemeentelijke begraafplaats aan de Burchtlaan in Axel”, meldt een gemeentewoordvoerder. “Dit is de eerste van de tien begraafplaatsen waar de eerste stappen van de ruiming gaan plaatsvinden. De grafmonumenten van algemene graven met een verlopen grafrusttermijn worden verwijderd. Daarna wordt het veld ingezaaid met gras. Nabestaanden die aangegeven hebben het monument zelf te willen verwijderen moeten dit voor 17 juni doen.”

“Op de begraafplaats zelf en op www.terneuzen.nl/begraafplaatsen is de plattegrond van de begraafplaats aan de Burchtlaan te vinden met daarop aangegeven welke graven geruimd worden.”

Ruiming stoffelijke overschotten

“Op de begraafplaats aan de Burchtlaan is het ruimen van de stoffelijke overschotten nog niet aan de orde. Dit wordt pas gedaan als er ruimtegebrek ontstaat.”

Wijzigingen behoud graf

“In de afgelopen twee jaar zijn er veel veranderingen aangebracht in de mogelijkheden tot het behoud van een graf. Zo is het mogelijk gemaakt om bijna alle graven op hun huidige plaats te behouden. Ook kan sinds kort het te betalen bedrag voor grafrechten gespreid over tien jaar betaald worden. Hierdoor is het voor meer nabestaanden financieel mogelijk geworden om een graf te behouden.”

Graf alsnog behouden?

“Bent u een nabestaande en wilt u alsnog een graf of grafmonument behouden? Dan kunt u dit tot 15 mei aan de gemeente Terneuzen kenbaar maken. Hiervoor neemt u contact met ze op via het telefoonnummer 14 0115 of per e-mail via [email protected]

Planning volgende ruimingen

“Half september start de ruiming op de begraafplaats aan de Beukelsstraat in Biervliet. Half oktober volgt de ruiming op de begraafplaats aan de Bellamystraat in Terneuzen.”

“De verdere volgorde van te ruimen begraafplaatsen is nog niet bekend. Wel streven wij ernaar om elke volgende maand op een andere begraafplaats te starten.”

“Het voornemen tot ruiming van grafmonumenten en/of stoffelijke overschotten op een begraafplaats wordt minstens twee maanden van tevoren in het Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad en op de begraafplaats zelf bekendgemaakt.”

Lees ook:Graven ruimen!
Lees ook:Ruimen graven!
Lees ook:Verwijderen grafmonumenten!
Lees ook:Werkzaamheden begraafplaatsen!
Lees ook:Werkzaamheden begraafplaatsen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>