Lezing ‘Bomen in de kunst’ in Ter Reede!


VLISSINGEN – In Ter Reede is dinsdag 7 mei een lezing over ‘bomen in de kunst’. Tijdens deze lezing neemt kunsthistoricus Hesther van den Donk de bezoekers mee op een kunsthistorische reis door de eeuwen heen.

In de geschiedenis van de mensheid is de boom altijd een belangrijk symbool geweest. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de boom in allerlei hoedanigheden door kunstenaars in de loop der tijd vereeuwigd is. Aan de hand van vele voorstellingen legt Hesther van den Donk uit hoe het landschap met bomen zich ontwikkelde van een achtergrond in een schildering tot een bosgezicht of een zelfstandig onderwerp. Begonnen wordt met de late Middeleeuwen en geëindigd wordt met de huidige tijd. Er wordt wat uitgebreider stilgestaan bij de kunstenaars van rond 1900 waar het thema ‘Boom’ zich ontwikkelde tot een op zichzelf staand kunstwerk en vaak solitair weergegeven werd.

De lezing begint om 14.30 uur en is in ’t Speêlhuus in Ter Reede, Vredehoflaan 370 in Vlissingen. De toegang is gratis.

Lees ook:Bij WVO Zorg: Wat maakt Egypte zo interessant?!
Lees ook:Kunstmarkt Ter Reede!
Lees ook:Vlissingen 700: Symposium ‘Vlissingen en Middeleeuwen’!
Lees ook:WVO Zorg: Lezing Manu Keirse!
Lees ook:Slecht weer: Boom valt langzaam op auto

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>