Stichting Manteling ontvangt Oranje Fonds Kroonappel van Koning en Koningin!


DEN HAAG – Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima reikten donderdag 16 mei de Oranje Fonds Kroonappels uit in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Stichting Manteling uit Middelburg won de Oranje Fonds Kroonappel in de categorie Helpende Hand. Ook de Zeeuwse finalisten uit de categorieën Jeugd en Buurt waren bij de uitreiking aanwezig. Hieraan voorafgaand reikte Koningin Máxima de Appeltjes van Oranje uit.

Stichting Manteling biedt sinds 1995 hulp aan mensen met een ziekte, handicap of dementie en aan mensen in de laatste fase van hun leven. De 285 vrijwilligers van Manteling worden ingezet als maatje van mantelzorgers of werken in het hospice of de terminale zorg thuis. Ook treden sommigen van hen op als netwerkcoaches.

Jaarlijks bekroont het Oranje Fonds met de Appeltjes van Oranje sociale initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden. Dit jaar benoemde het Oranje Fonds daarnaast ter ere van de troonswisseling éénmalig drie initiatieven tot Oranje Fonds Kroonappel. Na een uitvoerig selectieproces met bijna 4.000 inzendingen zijn zij beoordeeld als de mooiste sociale initiatieven van ons Koninkrijk. Als prijs ontvangen deze initiatieven ook ieder een bronzen Appeltje van Oranje en een geldbedrag van 50.000 euro. Vanaf half juni reist een tentoonstelling door het koninkrijk waarin iedereen kennis kan maken met de finalisten en de winnaars.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Per jaar ondersteunt het zo’n 8.000 grote en kleine maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden en het bedrijfsleven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting van het Oranje Fonds beschermpaar.

Lees ook:Tentoonstelling: Oranje Fonds Kroonappels!
Lees ook:Koningin Maxima onverwachts in Middelburg en Vlissingen!
Lees ook:Oranje Fonds zoekt naar Zeeuwse Kroonappels!
Lees ook:Appeltjes van Oranje!
Lees ook:Zeeuwse finalisten Oranje Fonds Kroonappels bekend!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>