Veilig naar school in Hulst!


HULST – Voor de tiende keer vindt het verkeersproject “Veilig naar school” plaats. Dit project werd in 2003 ontwikkeld en is een initiatief van het Reynaertcollege en Praktijkschool Hulst in nauwe samenwerking met de politie, de gemeente en 3VO-afdeling Hulst. Het project laat onder andere de meest veilige route zien van huis naar school en terug. Deze route wordt onder de aandacht gebracht bij de leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in Oost-Zeeuws-Vlaanderen, de toekomstige brugklassers. Ieder jaar nemen ongeveer 350 toekomstige brugklassers deel aan de happening. Dit jaar gebeurt dit morgen, maandag 17 juni.

Op deze dag fietsen de toekomstige brugklassers in groepsverband de minst onveilige route naar het Reynaertcollege. Een route waar ze de schooljaren daarna hopelijk gebruik van gaan maken. Eenmaal aangekomen op het Reynaertcollege worden de leerlingen ontvangen door de projectgroep “Veilig naar school”. Door middel van allerlei activiteiten wordt er aandacht besteed aan de deelname in het verkeer. De leerlingen worden geprikkeld om bewust te worden van hun eigen verkeersgedrag en dat van anderen. Er wordt een film gedraaid met live-beelden van de routes en de knelpunten.

Ook de ouders maken kennis met het project Veilig naar school. Dit gebeurt eveneens op 17 juni tijdens een introductieavond op het Reynaertcollege. De ouders krijgen ook de film te zien die dezelfde middag is vertoond aan hun zoon/dochter.

De projectgroep Veilig naar school is het gehele jaar actief en wijst de gemeente en andere wegeigenaren op gevaarlijke verkeerssituaties.

Lees ook:Veilig op weg naar Reynaertcollege!
Lees ook:Brugklassers aan de slag met zwerfafval!
Lees ook:Reactie burgemeester Mulder op mishandeling meisje!
Lees ook:Basisschoolleerlingen bedreigd!
Lees ook:Leerlingen veilig naar middelbare school!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>