Doorstart Thermphos!


VLISSINGEN-OOST – De Provincie Zeeland, de Nederlandse Staat, Zeeland Seaports en het Oostenrijkse bedrijf phoenix consulting & holding GmbH hebben afgelopen week een Letter of Intent ondertekend over de doorstart van Thermphos.

Deze loopt tot 15 september. Tot die tijd moet nog een groot aantal voorwaarden worden ingevuld om te komen tot een definitieve koopovereenkomst tussen het bedrijf en de eigenaren van Thermphos (curatoren en Zeeland Seaports). Zoals gemeld aan de leden van Provinciale Staten op 28 juni kunnen zij de Letter of Intent onder geheimhouding inzien bij de Statengriffie. De Letter of Intent is voor anderen niet beschikbaar.

De Provincie Zeeland heeft ten aanzien van Thermphos wettelijke taken en verantwoordelijkheden op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Daarnaast heeft de Provincie een autonome beleidstaak op het gebied van economie en werkgelegenheid. Ten aanzien van het eerste heeft de Provincie haar taken tot op heden uitgevoerd, zij het intensiever dan normaal. In relatie met het laatste heeft de Provincie haar uiterste best gedaan om het vestigingsklimaat voor een mogelijke overnamekandidaat zo gunstig mogelijk te maken.

Lees ook:Thermphos nog steeds onveilig!
Lees ook:Financiële overeenkomst Thermphos getekend
Lees ook:FNV Bondgenoten: Werknemers Thermphos vragen provincie Zeeland om steun bij strijd voor werkgelegenheid!
Lees ook:Thermphos moet 50.000 euro betalen voor te hoge uitstoot cadmium!
Lees ook:Alcohol taboe voor jongeren!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>