Fundusopie kan nu ook bij het Klinisch Chemisch Laboratorium ADRZ!


VLISSINGEN – Al jaren verzorgt het Klinisch Chemisch Laboratorium van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) een abonnementssysteem voor huisarts-patiënten uit Walcheren, met een chronische ziekte. In zeven jaar tijd is het aantal patiënten met een ‘laboratoriumabonnement’ enorm gegroeid. Aanvankelijk waren dit 600 patiënten, maar nu zijn het er ruim 14.000.

Het laboratorium van het ADRZ roept de patiënten zelf op voor een periodieke bloedafname. De uitslagen worden elektronisch naar de behandelende huisarts verzonden.

Bij diabetespatiënten moet één keer per jaar een fundusfoto gemaakt worden. Tot op heden was het voor patiënten uit “de Bevelanden” alleen mogelijk om funduscopie te laten doen via het SHL (Stichting Huisartsen Laboratorium). Vanaf 1 juli 2013 is funduscopie ook mogelijk bij het ADRZ laboratorium.

Afgelopen week hebben 136 patiënten van de huisartsen op Noord- en Zuid-Beveland een brief van het ADRZ ontvangen dat zij een fundusfoto moeten laten maken.

De nieuwe dienst van het ADRZ laboratorium is een succes. Na een aantal dagen zijn er al ruim 10 afspraken gemaakt voor het maken van een fundusfoto bij het ADRZ-laboratorium.

De bedoeling is om deze dienst uit te breiden naar alle patiënten die hiervoor in aanmerking komen.

Lees ook:ADRZ sluit nieuw noodstroomaggregaat aan
Lees ook:Spreekuur Reumatologie en functieonderzoeken Cardiologie in Zierikzee
Lees ook:Spoedeisende hulp weg uit Vlissingen!
Lees ook:Opnieuw roze lintje voor borstkankerzorg ADRZ
Lees ook:SHL en ADRZ breidt uit met twee prikposten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>